Medya
22 Eki 2014 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

Altaylı, Bardakçı'ya çıkıştı; Yapma Murat, bırak söylesinler

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşesinden meslektaşı Murat Bardakçı'ya sosyal medya çağrısı yaptı. YAPMA MURAT, BIRAK SÖYLESİNLER!

Habertük yazarı Murat Bardakçı, Pazartesi günü yayınlanan köşe yazısında sosyal medya yasakları ve cezalarının artırılması gerektiğini desteklemişti.

Bardakçı, sosyal medyada hakaret edenlerin yeni yasayla tutuklanacak olmasını köşesine taşımış ve "Kimse kusura bakmasın! Eleştiri ile hakaret arasındaki farkı artık çoktan unutmuş hâle gelmiş olduğumuz için tasarının bu hükmü gayet yerinde bir karardır ve sosyal medya sitelerinde, Twitter’da, Facebook’ta, vesaire yerlerde aklına esenin “eleştiri” adı altında hakaretlerine uğrayan çok sayıda kişiden biri olarak tasarının bu hükmünün yasalaşmasını istemem de hakkımdır!" yorumunda bulunmuştu.

Bardakçı'nın bu yazısına Habertürk köşe yazarı Fatih Altaylı'dan cevap geldi.

Altaylı, bugünkü köşesinde Bardakçı'ya hitaben "Yapma Murat, bırak söylesinler" dedi ve ifade özgürlüğünü savundu.

İşte, Fatih Altaylı'nın yazısı:

Yapma Murat, bırak söylesinler

SEVGİLİ dostum Murat Bardakçı, pazartesi günkü köşesinde “sosyal medyaya” yönelik yasaklamaları ve cezaların artırılmasını destekleyen bir yazı kaleme aldı.

Diyor ki: “Sosyal medya sitelerinde, Twitter’da, Facebook’ta, vesaire yerlerde aklına esenin eleştiri adı altında hakaretlerine uğrayan çok sayıda kişiden biri olarak tasarının bu hükmünün yasallaşmasını istemem de hakkımdır.”

Hayır Murat, değildir!

O dediğin yerlerde sen bir hakarete uğruyorsan, ben bin uğruyorum.

Biliyorum, şimdi diyeceksin ki, “Sen umursamıyorsan bana ne!”.

Hayır Murat’cım, ben de umursuyorum ama insanları susturma hakkına sahip değiliz.
Bizi sevmiyorlarsa, bizi beğenmiyorlarsa, bizden nefret ediyorlarsa bunu söyleme haklarına saygı duymaktan başka çaremiz yok.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Murat Bardakçı'nın Pazartesi günkü yazısı için tıklayınız