Politika
21 Eki 2016 19:35 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:35

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:"Türkiye'nin hamle yapması, gerçekten demokrasisini ve ekonomisini, her şeyini ileri götürebilmesi için başkanlık sisteminin gerekli olduğu kanaatindeyiz"

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Türkiye'nin hamle yapması, gerçekten demokrasisini ve ekonomisini, her şeyini ileri götürebilmesi için başkanlık sisteminin gerekli olduğu kanaatindeyiz." dedi.

Demiröz, AA muhabirine, AK Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Afyonkarahisar'ın AK Parti açısından önemli olduğunu belirten Vedat Demiröz, partinin kuruluşunun bu şehirde kararlaştırıldığını anımsattı.

Demiröz, bakanlar, milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ve parti kurucularının katılacağı toplantı çerçevesinde yaklaşık 500'e yakın ailenin 3 gün boyunca misafir edileceğini ifade etti.

Toplantıda anayasa ve terörle mücadele başta olmak üzere iç ve dış gelişmelerin ele alınacağını söyleyen Vedat Demiröz, "Çok iyi sonuçların çıkacağını ümit ediyorum. Çünkü, 15 Temmuz'da milletin Türkiye için yaptığından sonra bizim de bundan sonraki yol haritamızı belirlemek amacıyla yeni politikalar geliştirmemiz gerekiyor. Türkiye'nin hamle yapması, gerçekten demokrasisini ve ekonomisini, her şeyini ileri götürebilmesi için başkanlık sisteminin gerekli olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle ağırlık o şekilde olacak. Yeni anayasa çalışmaları dile getirilecek." ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemi konusunda yol haritası belirlenerek, buna göre hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Demiröz, "Bu konuda bir mutabakat da gerekli olacak. Diğer partilerin desteğini her zaman için bekliyoruz. Ama bizim en büyük destekçimiz millet olduğu için gücümüzü de oradan alıyoruz. Ama biz istiyoruz ki bir uzlaşma sağlansın." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, gelecek yıl Türkiye için yepyeni bir dönemin başlayacağını da kaydetti.