Dünya
03 Mar 2022 22:02 Son Güncelleme: 03 Mar 2022 22:25

Zelenski’nin çağrısına ABD’den olumsuz yanıt! ‘Rusya ile savaşa yol açar…’

Beyaz Saray, Zelenski'nin uçuşa yasak bölge çağrısına ilişkin, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasının Rusya ile savaşa yol açabileceği gerekçesiyle bu adımı atmayacaklarını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge çağrısına karşılık olarak, böyle bir bölge kurulmasının Rusya ile doğrudan savaşa yol açabileceğini ve bunu planlamadıklarını söyledi.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin bugün düzenlediği basın toplantısında ülkesinin üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması çağrısının anımsatılması üzerine Psaki, böyle bir şeyi planlamadıklarını kaydetti.

Psaki, "Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması, bunun uygulanmasını gerektirir. Temelde Amerikan askerlerinin Rus uçaklarını düşürmesi gerekir ve bu da ABD ile Rusya arasında doğrudan bir savaşa yol açabilir. Biz bundan kaçınmak istiyoruz." dedi.

ZELENSKİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

Zelenski, bugün basına yaptığı açıklamalarda, Kiev'in ve diğer şehirlerin bombalandığını, başkent merkezine üç bomba isabet ettiğini söylemişti.

Zelenski, "Hem Belarus'tan hem Rusya'dan gelen füzeler ülkemize düşüyor. 'Uçuşa yasak bölge ilan edilsin' dedim Başkan Biden'a" ifadelerini kullanmıştı.