Gündem
06 Şub 2023 10:00 Son Güncelleme: 06 Şub 2023 10:01

Zelenski’den Türkiye’ye geçmiş olsun mesajı! ‘Gerekli yardımı sağlamaya hazırız…’

Ukrayna lideri Zelenski, Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı paylaşımda gerekli yardımı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı paylaşımda gerekli yardımı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensk, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketlediği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türk halkına ve Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız.."

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

Uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdiye kadar en büyüğü 6.6 olan 22 artçı deprem oldu" bilgisini verdi.

AFAD, saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.