Gündem
06 Şub 2023 07:41 Son Güncelleme: 06 Şub 2023 09:46

Sosyal medya 3 gün önceki deprem paylaşımını konuşuyor! ‘Er ya da geç’ diyerek…

Sosyal medyada, 'deprem kahini' olarak bilinen dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat'ta yaptığı paylaşım konuşuluyor. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve Hatay, Gaziantep, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere pek çok ilde hissedilen7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Hoogerbeets'in 3 gün önce yaptığı paylaşım dikkat çekti.

AFAD verilerine göre saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

7 km derinlikte gerçekleşen deprem başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Diyarbakır olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi. Depremin ardından 'deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat'ta yaptığı paylaşım sosyal medyada konuşulmaya başlandı.

SOSYAL MEDYADA DEPREMDEN ÖNCEKİ O PAYLAŞIM KONUŞULUYOR

Hoogerbeets’in, 3 Şubat'ta sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) 7.5 deprem olacaktır" ifadelerini kullandığı görüldü.

İşte o paylaşım…

Hoogerbeets, daha önce de Türkiye'de meydana gelen pek çok depremi tahmin etmesiyle biliniyordu. Avustralyalı gökbilimci, 'deprem kahini' olarak biliniyor ve dünya çapında da yaptığı tahminlerle tanınıyor.