Gündem
09 Tem 2014 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:25

Zaman yazarı Erdoğan'a meydan okudu:Zalimler hesap verecek!

Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış bugünkü yazısında Başbakan Erdoğan'ı kastederek, "Bugünkü zalimler de geçmiş zalimler gibi mutlaka yaptıklarının hesabını verecek. Herkes de görecek inşallah" dedi.

"Kendi partisi dâhil önüne geleni tehdit eden bir Başbakan! O aynı zamanda bir cumhurbaşkanı adayı." Bu cümle Zaman gazetesi yazarı Mehmet Kamış'a ait.

BİLEYLENEREK ÇANKAYA'YA ÇIKIYOR

Başbakan Erdoğan için "Herkesi not ediyor. Kendisine oy vermeyen diğer kesimi bitirmek için, bileylene bileylene Çankaya yokuşunu tırmanıyor. Orada hem Cumhurbaşkanlığı yetkilerini hem de Başbakanın yetkilerini alacak ve aklı sıra ‘öteki’nin hakkından gelecek" diyen Kamış, şöyle devam etti:

KASET TEHDİDİNDEN VAZGEÇTİ

"AK Parti’nin kendisine yeterince destek vermediğinden şikâyetçi ama bu kez ‘onların da kasetleri var’ diye tehdit etmiyor. Çünkü kaset işi kendi oyunu da etkileyebilir. Tek meşruiyet kaynağı olduğu için oylara halel getirecek hiçbir harekette bulunmayacak. Bu kez şimdilik not etmekle yetiniyor. Seçimlerden istediğini elde ettiği zaman not defterini çıkaracak ve herkesle bir bir hesaplaşacak. İhtiyacı kalmadığı herkesi ve her kesimi birer birer cezalandırıp onlara dünyanın kaç bucak olduğunu gösterecek."

AK PARTİ CEMAATE TUZAK KURMAYA ÇALIŞIYOR

AK Parti’nin cemaate tuzak kurmaya çalıştığını öne süren Kamış, şöyle devam etti:

"Eskiden beri devleti yönetenler bir gün devranın dönebileceğini hesap ederek yaptıkları şeylere hukuki zemin bulmak için gayret göstermişlerdir. Bu yüzden yaptıklarının yasal düzlemde olmasına dikkat etmeye çalışırlar. Yani o gün devlet yönetimini elinde bulunduranlar, toplumun belli kesimlerini cezalandırmak istediklerinde önlerine önemli bir engel çıkmıştır. O da, bu kesimlerin suçla aralarına çok büyük mesafeler koymuş olmalarıdır.

SUÇA BULAŞTIRMAYA ÇALIŞIRLAR

Devlet yetkisini kullananlar buna karşı ne yapar? Onları suça bulaştırmaya gayret ederlerdi. O kesimlere tuzak kurar, evlerine, iş yerlerine silah bırakır sanki silahlı bir örgütmüş gibi muamele etmek isterlerdi. Geçmişte bununla ilgili çok planlar yaptılar, çok senaryolar yazdılar, çok gayret ettiler ama bir türlü muvaffak olamadılar. Allah bütün planlarını başlarına geçirdi.

ALLAH BAŞLARINA GEÇİRECEK

Bu kez de başarılı olamayacaklar ve Allah o planları tuzak kuranların başlarına geçirecek, bunda kimsenin şüphesi yok. Ama bu olay Başbakan ve yakın çevresinin niyetini ve gizli ajandasını açık etmesi bakımından çok önemliydi. Yaşananlar, AK Parti’nin AKP’ye dönüştüğünün ve derin devletle kirli bir ilişki içine girdiğinin de en büyük delilidir.

ZALİMLER HESAP VERECEK

Bugün de derin devletin adamlarını yanlarına alarak türlü planlar tezgâhlıyorlar. Daha dün millete komplo kurmaktan suçüstü yapılmış isimleri ekibe dâhil etmişler, her gün bir şeyler yazıyorlar. Ortada suç yok tezgâh var, adalet yok baskı ve tehdit var, boğazına kadar suça bulaşmış kişilerin daha çok bağırarak suçlarını bastırma gayretleri var. Bugünkü zalimler de geçmiş zalimler gibi mutlaka yaptıklarının hesabını verecek. Herkes de görecek inşallah.