Gündem
29 Nis 2024 12:49 Son Güncelleme: 30 Nis 2024 11:49

Bakanın otelinde bir haftalık tatil: Yabancıya 300 bin Türk’e 340 bin!

Antalya'da lüks bir otelde, bir Türk vatandaşından 'milliyet farkı' adıyla ek ücret alındığı iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı inceleme başlattığını duyurdu. Kendisi de turizmci olan Bakan Ersoy’un Antalya Kemer’de bulunan otelinde yabancı turistten bir haftalık tatil için 301 bin, Türk turistten 340 bin lira alındığı ortaya çıktı. Bakan Ersoy'un Türk turistten daha fazla para alan kendi oteli için bir inceleme yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Antalya’daki lüks bir otelde, bir Türk vatandaşından ‘Milliyet farkından’ ibaresi kullanılarak fazladan para alınması ortalığı ayağa kaldırdı. Turizm Bakanlığı açıklama yaparak otelle ilgili inceleme yapıldığını açıkladı. MedyaRadar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait olan Kemer’deki Maxx Royal Kemer Resort Oteli’nde de yabancıyla Türk turiste uygulanan fiyatın aynı olup olmadığını araştırdı. İşte çıkan sonuç:

BAKAN DA ‘MİLLİYET FARKI’ PARASI ALIYORMUŞ!

Maxx Royal Kemer Resort Otel'e ilk olarak yurt dışından rezervasyon yaptık. Yurtdışından İki kişinin  8 Ağustos-14 Ağustos arasında suit odada konaklayacağı bir arama gerçekleştirdik. Çıkan sonuç 301 bin 998 lira oldu. Aynı tarih aynı oda seçeneği için Türkiye’den rezervasyon yaptırınca ise çıkan sonuç 340 bin 632 lira oldu. Bakan Ersoy'un yerli turistten  40 bin lira fazla para tahsil eden kendi oteliyle ilgili herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

KİŞİYİ RENCİDE EDİCİ BİR TABİRDİR

Avukat Mustafa Zafer, ‘Milliyet farkı’ ibaresinin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi 120 euroluk bir fark yerine Türkiye'deki bir işletmenin Türk vatandaşına pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle daha ucuz bir bedelle yabancılara nazaran mal ve hizmet sunması gerekir. Bununla birlikte tüketici mevzuatı gereğince internet üzerinden satışı yapılan herhangi mal ve hizmetin bedelinin ödenmesinden sonra buna, ilave bir ücretin istenmesi mümkün değildir. Kişinin ödediği para geri iade edilerek, milliyet farkı ibaresi yazılarak fatura kesilmesi kişiyi rencide edici bir tabir olduğundan ayrıca manevi tazminat gerektirir” diye konuştu.

BAKANLIK: CEZAİ İŞLEM UYGULANACAKTIR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünkü skandalla ilgili olarak "Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunması istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır." Açıklaması yaparken, otel ise “Habere konu olan yanıltıcı rezervasyon 14 Nisan 2024 tarihinde İngiltere üzerinden bir web sitesinden Türkiye’den iki kişi adına yapılmıştır. Misafirlerimiz otele geldiklerinde bir kişinin Romanya vatandaşı olduğu, rezervasyonun Türkiye’den yapılmış gibi gösterildiği, yanlış bilgi beyan edildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine fiyat farkı oluştuğu misafirlerimize aktarılmıştır. Bölgesel ve dönemsel kampanyalar nedeniyle bu tür fiyat farkları oluşabilmektedir. Konu bu nedenle ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farkı’ olarak yansıması olayın kapsamını değiştirmiştir. Yanlış anlaşılan ifade nedeniyle en içten özürlerimizi tekrarlıyor, konuyu kamuoyunun takdirine sunuyor” açıklamasıyla olaydan büyük üzüntü duyduklarını açıklamıştı.