Gündem
29 Nis 2024 09:20 Son Güncelleme: 29 Nis 2024 09:38

CHP'nin erken seçimi neden istemediği belli oldu! Detaylar kulislerden sızdı…

CHP lideri Özgür Özel'in "Erken seçim çağrım yok" açıklamasının ardından CHP'li kaynaklar neden erken seçim istemediklerini açıkladı. Olası bir erken seçimde yeni kazanılan belediyelerin hiçbir etkisinin olmayacağını düşünen CHP'li kaynaklar, belediye hizmetlerinin iktidarın anahtarı olacağını düşünüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilere yaptığı açıklamada “Erken seçim çağrım yok” dedi. Özel, yurttaşın erken seçim talep etmesi halinde ise “Erken seçimi en çok isteyecek kişi” olduğunu söyledi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; CHP kaynakları, "CHP neden erken seçim istemiyor?" sorusuna yanıt verdi. CHP'li kurmaylar, genel seçimlerin anahtarının belediyelerde olduğunu söyledi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nden zaferle ayrılan CHP, yeni kazandıkları belediyelerin toplam borçları ve borçların nasıl yönetileceğine ilişkin bir rapor hazırlayacak. Söz konusu rapor, CHP lideri Özgür Özel ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmede de masada olacak.

"ERKEN SEÇİMDE BELEDİYELERİN ETKİSİ OLMAYACAK"

31 Mart’ta elde edilen seçim başarısı ile nüfusun yüzde 65’inin, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 80’inin bulunduğu belediyeleri yönetme hakkı kazanan CHP, “Olası bir erken seçimde, belediyelerin hiçbir etkisi olmayacak” düşüncesiyle erken seçim talep etmeyecek.

CHP'NİN YOL HARİTASI

CHP, yeni kazandığı belediyelerde de sosyal belediyecilik anlayışını uygulayacak. Bunun yanı sıra partiden belediyelere yönelik 'Tasarruf Genelgesi' gönderilecek. Bu sayede, 'Halkın CHP'ye güven duyması' amaçlanıyor.

"BELEDİYE HİZMETLERİ, İKTİDARIN ANAHTARI OLACAK"

Erken seçim olması halinde CHP’nin tek başına iktidarı kazanmasının zor olduğunu değerlendiren CHP, “Belediyelerimizin hizmetleri, zamanında gerçekleştirilecek bir genel seçimde iktidarın anahtarı olacak” değerlendirmesi ile hareket edecek.