Gündem
30 Eki 2023 14:52 Son Güncelleme: 30 Eki 2023 14:54

‘Yüzüklerin Efendisi’ etkinliği İtalya’yı karıştırdı

Yüzüklerin Efendisi hayranı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ünlü seri için bir etkinlik düzenleme kararı kültür sanat dünyasında tartışma yarattı.

İtalya’nın aşırı sağcı Başbakanı Giorgia Meloni’nin Roma’daki çağdaş sanat müzesinde Yüzüklerin Efendisi etkinliği düzenleme planı tartışmalara yol açtı.

Yüzüklerin Efendisi kitaplarının büyük hayranı olan Meloni, bir dönem okulları kitaptan esinlenen kıyafetlerle ziyaret bile etmişti.

Aşırı sağcı hükümet şimdi serinin yazarı J. R. R. Tolkien’in 50. ölüm yıldönümünde Roma’daki Ulusal Çağdaş Sanat Galerisi’nde Yüzüklerin Efendisi’ni konu alan bir etkinlik düzenleyecek. Küratörlüğünü Tolkien uzmanı Oronzo Cilli’nin yapacağı etkinlikte, kitaptan bölümleri içeren mültimedya gösterimleri yer alacak.

Kültür Bakanlığı’nın etkinlik için 250 bin euro harcayacağı, açılışa da bizzat Meloni’nin geleceği açıklandı.

Muhalefet ise, Meloni sevdiği için hükümet desteğiyle bir Yüzüklerin Efendisi etkinliği düzenlenmesine tepki gösterdi. Hükümetin kültür ve medyayı kontrolü altına almaya çalıştığını kaydeden muhalefetteki Demokrat Parti üyesi Sandro Ruotolo, “Kültür alanı bağımsız olmalı” dedi.