Medya
04 Oca 2011 09:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

YÜKSEK SADAKAT'A BİR ŞANS VERSEK! ŞU YARIŞMA ŞARKISINI BİR DİNLESEK YAHU!

Sabah yazarı Ayşe Özyılmazel, Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek Yüksek Sadakat'e yapılan eleştirilere tepki gösterdi

Yüksek Sadakat’e şans versek

Heyy, orada neler oluyor? Valla ben anlamadım bu isyanı. Billa anlamadım Eurovision 2011 temsilcimiz Yüksek Sadakat’e böylesine burun kıvrılmasını. Sanırım yılın ilk kurbanı seçildi. Seçildi de yüksek müsaadenizle önce şu yarışma şarkısını bir dinlesek yahu. Bu ne önyargı? Bu ne sırt dönüş?

Yüksek Sadakat’in bugüne dek çıkarttığı albümlere, çektiği kliplere, konser performanslarına ’kötü’ diyeniniz varsa bilemem. Mesela kendileri son yıllarda benim en sevdiğim gruplardan biridir. Tabii o ’çoook önemli, vatan millet meselesi’ yarışmaya gelince iş değişiyor, değil mi? Başka şeyler aranıyor, devreye ’iyi müzik’ yapmaktan gayrı numaralar giriyor. Peki acaba bazılarının, TRT’nin Yüksek Sadakat seçimine itiraz edenlerin gerekçeleri ne olabilir? Yüksek Sadakat’in magazin gazetelerinde sık sık boy göstermemesi mi? Şöyle bacak ya da göğüs dekolteli nefis pozlar verebilecek bir kadınının yerini tutamamaları mı?

Bugüne dek gündemi sallayacak açıklamalarda bulunmamış olmaları mı? Piyasaya sızıp müzik dünyasında kendilerini destekleyecek gruplar kurmamaları mı? TRT’nin sağ gösterip sol çakması mı? Hadi biraz soluklanın bakalım. Önce şarkıyı duyalım, sonra konuşalım değil mi? Şimdiden ’başaramayacaklar’ fırtınası kopartmak ayıp değil mi? Hem başarsalar ne olur, başarmasalar ne? Aslında Eurovision’a gittiğinde ’başardığın’ ne? Yoksa siz hâlâ Eurovision’da müzik ve yeteneğin mi kazandığını zannediyorsunuz?

Ayşe ÖZYILMAZEL / SABAH