Gündem
10 Şub 2011 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

YOK BÖYLE DANS'A KATILDI, BAŞINA GELMEYEN KALMADI!

'Yok Böyle Dans' yarışmasındaki performansıyla gündeme gelen milli yüzücü Derya Büyükuncu'ya bir şok daha!

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Yok Böyle Dans' yarışmasındaki performansıyla gündeme gelen milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun, 2 ay önce yarışma programına yetişebilmek için Dubai'de yapılan '10'uncu Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda sadece 200 metre kategorisinde yarıştıktan sonra, diğer kategorilerde yarışmadan şampiyonadan ayrıldığı iddia edilmişti.

Bunun üzerine Büyükuncu hakkında soruşturma başlatan Yüzme Federasyonu, maddi destek sözleşmesine aykırı davranışları nedeniyle milli yüzücüye verilen desteğin yüzde 50 oranında azaltılmasına ve idari olarak izlemeye alınmasına karar verdi. Böylece aylık 10 bin dolar maddi destek alan Büyükuncu'nun maaşı yüzde 50 azaltılarak 5 bin dolara indirildi.

'MAAŞ FİLAN YOK' DEMİŞTİ

Bu gelişme üzerine milli yüzücü, geçen haftalarda basına "Devletin desteğini ispatlayın, tüm rekorlarımı sileyim. 25 senedir milli takımdayım. 30 senedir de pislik içinde yüzüyorum. Devletin hiç desteği olmadı. Maaş falan hiçbir şey yok, çıksınlar ispat etsinler. İspat ederlerse canlı yayında yüzüme tükürsünler" diye açıklamalarda bulundu.

Maaşının yarıya indirilmesinin yanı sıra, TYF tarafından 'görevini ihmal ettiği' ve 'basın yoluyla federasyonun kurumsal niteliğine hakaret ettiği' gerekçesiyle de disiplin kuruluna sevk edilen Büyükuncu hakkındaki soruşturma süreci devam ediyor.

SAVUNMASINI BEKLİYORLAR

TYF Disiplin Kurulu Başkanı Behçet Kurtiç, soruşturmanın tamamlanması için federasyondan talep ettikleri belgelerin kurula gönderilmesini beklediklerini belirterek, şu an ABD'de olan Büyükuncu'nun da savunmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca, daha önceki federasyon başkanları Haluk Toygarlı, Taygun Ertem ve Aydın Karakuzu'nun da konuyla ilgili görüş ve açıklamalarını talep ettiklerini belirten Kurtiç, "Bu başkanlarımızın Büyükuncu'ya maddi destekte bulunup bulunmadıklarına ilişkin açıklamaları ile Büyükuncu'nun savunmasını değerlendireceğiz. Eğer Büyükuncu iddialarını kanıtlayamazsa, yarıya indirilen maaşının tamamının kesilmesini önerebiliriz" diye konuştu.