Gündem
07 Mayıs 2024 09:26 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2024 12:19

Antalya'daki teleferik faciasında iddianame hazır! Sanıklara 27 yıl hapis cezası isteniyor

12 Nisan'da Antalya'da gerçekleşen teleferik faciasında bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu ve 36 sayfadan oluşuyor. İddianamede 13 müşteki ve 12 şüpheli bulunuyor. Sanıkların bilinçli taksirle ölüme sebep olmaktan 27 yıl hapis cezası isteniyor.

Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan günü meydana gelen, 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin yaralandığı ve mahsur kalan 174 kişinin 23 saatte kurtarıldığı teleferik kazasıyla ilgili savcı iddianame hazırladı. 

6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan 36 sayfalık iddianamede aralarında CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 5'i tutuklu 12 sanığın 27 yıla kadar hapsi istendi.

TRT Haber'in aktardığına göre; firma sorumlusu Serkan Yellice'nin olaydan önce alkol aldığı belirlendi. Firma yetkilisinin, eksik yapılan bakımı ANET'e rapor olarak ilettiği tespit edildi.

Teleferikte görev yapanların işe yeni başladığı da iddianamede yer aldı. İddianamede devrilen direkte cıvataların paslandığı da yer aldı.

İddianamede dönemin ANET Genel Müdürü Mesut Kocagöz asli kusurlu sayıldı.