Gündem
03 Oca 2011 11:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

YILIN EN İYİ MANŞETİNİ HANGİ GAZETE ATTI? 355 MANŞETTEN EN İYİSİ SEÇİLDİ!

Gazeteci, dergici, reklamcı, mizahçı, halkla ilişkilerci, araştırmacı, reklamveren ve iletişim akademisyenlerinden oluşan bir jüri, MediaCat dergisi için yılın in iyi gazete manşetini seçti...

MediaCat  her yıl yılın en iyi gazete manşetlerini, dergi kapaklarını ve mizah dergisi kapaklarını belirliyor. Bunun için gazeteciler, dergiciler, reklamcılar, mizahçılar, halkla ilişkiler yöneticileri, araştırmacılar, reklamveren yetkilileri ve iletişim akademisyenlerinden oluşan bir jüri oluşturuldu. Yılın manşetlerini ve kapaklarını bu jüri değerlendirerek seçti.

2010 JÜRİSİ
Oluşturulan jüride; Türkiye Araştırmacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Levent Orhun, Cereyan Medya Ajans Yöneticisi Alper Biçaco, Rafineri Yaratıcı Yönetmeni Ayşe Bali, People Communications CEO’su Banun Erkıran, BPM Look Ajans Başkanı Bülent Güven, Radikal Yan Yayınlar Yönetmeni Çınar Oskay, Vodafone Türkiye Pazarlama İletişimi Bölüm Başkanı Gizem Keçeci, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Halil Nalçaoğlu, Newsweek Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak, Borusan Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şule Yücebıyık, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve Uykusuz dergisi çizeri Uğur Gürsoy yer aldı. MediaCat dergisini ise Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan temsil etti.

İKİ AŞAMALI SEÇİM SÜRECİ
Seçim süreci iki aşamalı olarak gerçekleşti. Finalist gazete manşetlerini belirlerken ilk aşamada MediaCat ekibi 100 binden fazla satan tüm gazetelerin ve ayrıca gündem belirleme güçlerini göz önünde bulundurarak Cumhuriyet, Radikal ve Taraf gazetelerinin 1 Aralık 2009-30 Kasım 2010 tarihleri arasında yayımlanan tüm sayılarını dikkate aldı. Finalist dergi kapaklarını sektörel dergiler haricindeki tüm aylık, 15 günlük ve haftalık dergilerin (Leman, Penguen ve Uykusuz gibi mizah dergileri de dahil) 1 Aralık 2009-30 Kasım 2010 tarihleri arasında yayımlanan sayılarının kapaklarını tarayarak çıkardı. İkinci aşamada ise jüri üyeleri, finale kalan 355 manşet, 65 mizah dergisi ve 53 dergi kapağı arasından en iyilerini seçmek üzere MediaCat ofisinde bir araya geldi. Bu değerlendirmeler sonucunda yılın en iyi manşeti Milliyet Gazetesi’nin manşeti seçildi.


 

ETİKETLER
#manşet #mediacat