Gündem
01 Mayıs 2024 11:52 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2024 11:58

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu kortejle yürümedi! Saraçhane'den arabayla ayrıldılar

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin vermedi. CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu ile DİSK, Saraçhane'de bir araya geldi. Özel AYM'nin kararını hatırlatarak "Taksim özgürleşene kadar bu irade sürecek" dedi. Taksim Meydanı'na yürümesi beklenen Özel ve İmamoğlu açıklamanın ardından Saraçhane'den ayrıldı.

İstanbul Valiliği, AYM'nin kararına rağmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin vermedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Taksim'de olmak için CHP ve DİSK, Saraçhane'de bir araya geldi.

Sendika üyelerinin yanı sıra, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan da katılımın olduğu korteje CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

TAKSİM ÖZGÜRLEŞENE KADAR BU İRADE SÜRECEK
Alanda gazetecilere bir açıklama yapan Özgür Özel, şunları söyledi:

"Çağrıcı örgütler Saraçhane’de çağrıda bulundular. Biz de örgütümüzü Saraçhane’ye çağırdık. Elbette hedef Taksim Meydanı’dır. Çünkü 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır. Geçen seneye kadar Taksim’i ilk önce açıp şimdi Türkiye’ye bir utancı yaşatıyorlar.

Valilik, bakanlık, ‘Taksim gösteri meydanı değildir’ diyordu. Mahkeme kararı 2013 yılının Aralık ayına ait Anayasa Mahkemesi (AYM) kararıdır. 2023 Aralık’ta AYM kararın başına da Türk Milleti adına yazarak hepiniz karar verdim. Taksim anlamlı bir meydandır. O gün isteyen herkes orada bulunabilir diyor. AYM herkes için bağlayıcıdır. AYM söylemiştir; meydan emekçilerindir.

Bugünkü inat Anayasaya inat etmektir. Bu yanlışa itiraz ediyoruz. Ben İçişleri Bakanı ile iki gündür müzakere ediyorum. Yanlışta ısrar ediyorlar. İşçiyle bu meydana geldik."

İBB Başkanı İmamoğlu da, "Son 5 yıldır Saraçhane, hak arama noktasına dönüştü. Saraçhane'deki hak arama mücadelelerinin sonu başarıyla sonuçlandı. Bu hak arama mücadelesi sonuca ulaşacak. Bu süreci umarım iyi izlerler. Böyle bir bayramı yok sayan anlayıştan umarım vazgeçerler" diye konuştu.

SARAÇHANE'DEN AYRILDILAR
Taksim Meydanı'na yürümesi beklenen Özel ve İmamoğlu açıklamanın ardından Saraçhane'den ayrıldı. 

CHP heyeti VE DİSK'in, Taksim'e yürümeme kararı aldığı iddia edildi.