Gündem
23 Mar 2011 23:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

YILIN EN İYİ HABER GÖRÜNTÜ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ, YILIN EN ANLAMLI DAYANIŞMASINA SAHNE OLDU

Profesyonel Haber Kameramanları Derneği tarafından 7.'si düzenlenen törende haber kameramanları gazeteci meslektaşlarına destek verdi.

Efes Pilsen’nin kültür ve sanata yaptığı büyük katkılar çerçevesinde, 22 Mart Salı günü Ankara Swiss Otel’de gerçekleştirilen törene Dernek Başkanı Sn. Hüseyin Çözen konuşmasına son zamanlarda yaşanan gazeteci tutuklanmalarına duydukları üzüntüyü dile getirerek başladı. Tüm meslektaşları adına, “Yıpranma Haklarının” geri verilmesini isteyen Çözen, aynı zamanda gazetecilerin de özgür bir ortamda işlerini yapabilmelerini ve haklarının geri verilmesini istedi.Çözen ayrıca kamuoyunu bilgilendirmekle görevli, sürekli stres altında, zaman zaman can güvenliği tehdidi altında, haftanın 7 günü, 24 saat, 365 gün mesai yapma durumu olan haber kameramanlarının yaşadıkları sorunlara ve çalışma koşullarına da dikkat çekti.

Konuşmaların ardından başlayan ödül merasiminde, En İyi Haber Görüntüsü dalında bu yılın birincilik ödülü Fox TV’den Akif BALIKÇIOĞLU’nun oldu. İkincilik ödülünü SHOW TV’den İbrahim KÖRDEMİRCİ, üçüncülük ödülünü ise DHA’dan Bayram BULUTaldı.

Serbest Görüntü kategorisinde CNN TÜRK’ten Serdar EKEYILMAZ, Spor Görüntü kategorisinde DEHA TV’den Lütfi KOÇAK ise ödül alan diğer isimlerden.

Ayrıca Profesyonel Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu kararıyla bu yılın Onur Ödülleri de sahipleriyle buluştu. "Fatih Çotur Onur Ödülü" Kanal D haber kameramanı İsmail ÖZMERAL'e, "Salih Peker Onur Ödülü" Samanyolu TV haber kameramanı Orhan ÇELEBİ'ye, "Melih Uzunyol Onur Ödülü"TRT Haber kameramanı Yahya Mehmet ALAN'a verildi.

Jürinin Serbest kategoride özel seçeneği ise bir TRT kameramanı oldu. İngiltere Kraliçesi’ni konu alan haberiyle İ. Hakkı DostoğluJüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Jüri üyeliğini sektörün önde gelen isimleri ve iletişim fakültesi akademisyenlerinin yaptığı yarışma sonunda seçilen eserleri izleyenler, salonu alkışlarla doldurdu. Bu da jürü üyelerinin bu seçimleri ne kadar titizlikle ve isabetle yaptıklarını yeniden gözler önüne serdi.

Kimi zaman hüzünlü anlar yaşansa da, daha ziyade keyifli görüntülere sahne olan törende çok renkli anlar yaşandı. Anayasa Komisyonu Başkanı Sn. Burhan Kuzu yaşadığı “Yumurtalı Protesto”ya atıfta bulunarak “pozu yakalayana ödül veriliyor da, pozu verene neden ödül verilmiyor” espirisi salonda kahkahalara sebep oldu. Kuzu, espirilerle konuşmasına devam ederken, öğrencilere ve eğitmenlere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

Törenin hiç değişmeyen geleneği, siyasilerin kameralarla görüntü alması ise yine renkli dialoglara sebep oldu.
 
Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Volkan Canalioğlu, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural,Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Baskanı Fethi Yaşar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, pek çok basın mensubu ve seçkin konuk katıldı.Görünüm 2010 Yılın En İyi Haber Görüntü Yarışması Ödül Töreni’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım ve ilgi büyük oldu
Ödül Töreni hep birlikte kesilen 7. Yıl kutlama pastası ile son buldu. Konuklar geceye tören sonunda düzenlenen kokteylde eğlenceli saatler geçirerek devam etti.