Gündem
02 Mayıs 2024 08:28 Son Güncelleme: 03 Mayıs 2024 09:32

‘Selman Öğüt krizinin’ perde arkası ortaya çıktı! ‘Erdoğan’a ne diyeyim…’

Esenyurt Üniversitesi'nin web sitesinden Rektör Selman Öğüt'ün ismi, fotoğrafı ve bilgileri sessiz sedasız bir şekilde kaldırıldı. Herkes Öğüt’ün adının üniversite sitesinden neden kaldırıldığını merak ediyordu. Selman Öğüt’ün istifasıyla sonuçlanan maaş tartışmanın detayları MedyaRadar’da…

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Esenyurt Üniversitesinin web sitesinden Rektör Selman Öğüt'ün ismi, fotoğrafı ve bilgileri geçtiğimiz günlerde  kaldırıldı. Rektör sayfasına tıklayan kullanıcılar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Nergiz'in bilgilerini görüyor. Rektörden mesajlar içeren "Rektörden" başlıklı bölümde de isim veya fotoğraf bulunmuyor. Üniversiteden veya Selman Öğüt'ten bu değişiklik hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Günlerdir gizemini koruyan olayın tüm detaylarına MedyaRadar ulaştı…

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARINI DÜZELTİN!

Esenyurt Üniversitesi’nde aylardır süren maaş tartışması yüzünden Selman Öğüt ile üniversitenin mütevelli heyet başkanı Orhan Özyurt defalarca bu sorunu çözmek için toplantı yaptı. Yapılan bu toplantıda Öğüt’ün, ‘Devlet üniversitesinde bir öğretim görevlisi ne kadar maaş alıyorsa bizim üniversitede de aynı seviyelere çekilmesi lazım. Benim öncelikli olarak bu sorunu çözmem gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a bu sözü verdim. Ben şimdi ona ne diyeyim?’ dedi. Bunun üzerine Orhan Özyurt da ‘Üniversitemiz Yalova Üniversitesi’ne bağlı. Oradan gelen maaş çizelgesi neyse onu yatırıyoruz. Bunun üzerine çıkamayız’ yanıtını verdi.

SELMAN HOCA ARAMIZDA OLMAYACAK!

Üniversitede herkes, Ramazan bayramında okulda bayramlaşma törenine katılmayan Selman Öğüt’ün akıbetini merak etti. Dokuz günlük rapor alan Öğüt bir daha üniversiteye dönmedi. Özyurt'un öğretim görevlileriyle bir araya geldiği bayramlaşma töreninde, ‘Selman Hoca bayram tatilinden sonra aramızda olmayacak. Kendisi istifa etti’ açıklaması yaptı.  Dokuz günlük raporunun bittiği gün Öğüt’ün ismi üniversiteden resmi sitesinden kaldırıldı.

YATAN MAAŞ İLE SGK’DA GÖSTERİLEN MAAŞ AYNI DEĞİL!

MedyaRadar’a konuşan bir öğretim görevlisi, ‘Yalova Üniversitesi’ne bağlıyız. Esenyurt Üniversitesi gerek nüfus yoğunluğu gerekse İstanbul’a olan uzaklığında dolayı kategori olarak merkezdeki üniversitelerden ayrılıyor. Dolayısıyla burada görev yapan öğretim görevlisinin maaşı çok az düşük oluyor. Bin lira ile iki bin lira arasında değişiyor bu fark. Ancak bu fark bizim üniversitede biraz farklı. Biz Yalova'dan gelen maaş çizelgesini göremiyoruz. Üniversitenin bize yatırdığı maaş ile SSK’da aldığımız maaş çok farklı. Bir kere aldığımız maaşlar ile SSK’da gözüken maaşımız arasında çok fark var. Selman Hoca’ya aylardır bununla ilgili talepler gidiyordu. Sonuç çıkmadı.  Üniversitede maaş olayıyla ilgili eylemlerin başlaması muhtemel’ ifadelerini kullandı.

SELMAN ÖĞÜT HAKKINDA

Doçentlik unvanına sahip olan Selman Öğüt, Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmüştür. 2020 yılında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden alınmasının ardından Medipol Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırılmıştır. 2013 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonunda uzman olarak görev yapmıştır. Televizyon programlarına katılımı ve "Pelikan Grubu" ile ilişkili olduğu iddialarıyla da gündeme gelmiştir.