Gündem
13 Ağu 2010 19:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

YILIN EN İYİ BASIN FOTOĞRAFLARI SEÇİLDİ! İŞTE ÖDÜLLÜ KARELER!

Ödüllü fotoğraflar 15 - 24 Ağustos tarihleri arasında Kızılay Metro İstasyonunda sergilenecek.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’nin basın fotoğrafçılığı dalındaki en prestijli yarışması "Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları" yarışmasında ödül alan fotoğraflar, 15 – 24 Ağustos tarihleri arasında sergilenecek.

Sergide, Haber, Serbest, Spor, Çevre, Foto Röportaj ve Türkiye’nin Yüzü dallarında ödül alan 22 kare fotoğraf ve 12 fotoğraftan oluşan bir portfolyo başkentlilerin ilgisine sunulacak. Associated Press Foto Muhabiri İbrahim Usta’nın İstanbul’da yaşanan sel felaketi sırasında çektiği "İstanbul’2009" isimli fotoğrafı ile "Yılın Basın Fotoğrafı" ödülünü aldığı yarışmaya toplam 1267 fotoğraf katılmıştı.
   
Türkiye’de basın fotoğrafçılığına olan farkındalığı artırmayı amaçladıklarını ifade eden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, "Ankara’da Kızılay Metrosu, kentin en hareketli noktası. Ve bu alana yakışır şık bir sergi alanına sahip. Her gün binlerce insanın ayak bastığı metro istasyonunda basın fotoğrafçılarının çalışmalarını vatandaşlarla paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

İŞTE ÖDÜLLÜ KARELER