Medya
18 Eki 2010 08:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

YİĞİT BULUT'UN HANGİ SÖZÜ AHMET HAKAN'I GÜLMEKTEN YIKTI?

Yiğit Bulut'un bir gazeteye verdiği röportajdaki bütün cümleleri gülünesi türdendi. Ama şu cümlesi gerçekten “yıkılıyor”.

Gülünesi bir şey

HAKSIZLIK yapmayalım...
Yiğit Bulut kardeşimizin bir gazeteye verdiği röportajdaki bütün cümleleri gülünesi türdendi.
Ama şu cümlesi gerçekten “yıkılıyor”.
“Başbakan’ın ve AKP’nin 2007’ye kadar olan çizgisi bana uymuyor, sonra onlar da benim dediklerime uygun politikalara geldiler. Ben onlara dümen kırmış değilim.” (Biteviye kahkaha efektleri.)
Sanırım yeryüzünde hiçbir dümen kırıcı, kırdığı dümeni mazur göstermek için, “Ben dümeni kırıp onların yanına gitmedim, onlar dümeni kırıp benim yanıma geldiler” tarzı bir izah yapmayı düşünememiştir.
Bir de bize “Neden Yiğit Bulut’la bu kadar uğraşıyorsunuz” demezler mi?

Yeni Radikal için notlar

-  Çok seviyorum ben bu boyutu... Hep bu boyutta bir gazetemiz olsun istemiştim... İşte oldu...
-  Emeği geçen herkesi kutluyorum... Çünkü gazeteyi elime aldığımda, emeği geçen herkesin heyecanını hissettim.
-  Beğendim yeni gazeteyi... Ama korktum da... Benim beğendiğim bir gazeteyi herkes beğenmeyebilir diye korktum.
-  Mübalağalı tanıtım atakları her zaman beklenti çıtasını artırıyor... Daha mübalağasız bir tanıtım olsaydı, yeni gazeteyi belki daha çok beğenecektim.
-  Biraz fazla mı karışık, fazla mı dağınık acaba? Yoksa ilk günün dağınıklığı, karmaşası mı? Bekleyip göreceğiz.
-  Eyüp Can’ın yaşamından alıntılarla süslediği başyazısına takıldım: Yahudi sevgili, büyük aşk, çocukların dini ne olacak meselesi, ayrılık, başka bir büyük aşk, eski Yahudi sevgilinin bir Müslüman Arap’ın spermlerinden bebek yapması, eski sevgilinin yeni sevgiliyi telefonla araması falan... Fazlasıyla kusursuz ve fazlasıyla mesaj yüklü bir hayat öyküsü gibi geldi bana... Doğru olsa bile biraz çarpıtılması iyi olurdu.
-  Sevgili dostum Cüneyt Özdemir’in yazmasına çok sevindim... İhmal edilmemesi gereken bir yazar olacağına eminim Cüneyt’in...
-  En çok Altan Öymen’in “60 yıl önce / 60 yıl sonra” köşesine bayıldım. Anı kitaplarındaki lezzetten de biliyoruz ki Altan Bey bu iş için biçilmiş kaftan.
-  Bulmaca ne oldu bulmaca?
-  Sırrı Süreyya’ya dikkat! Birgün’de parlamamıştı ama yeni Radikal’de kesin parlayacak.
-  Bir gazetenin şeklinin şemalinin tam olarak belirgin olabilmesi için sanırım en az bir 10 gün beklemek gerekir... Heyecanla ve umutla bekleyeceğim.