Gündem
30 Eyl 2010 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

"YİĞİT ADAMDI, YİĞİT KADINLAR SEÇMİŞ!" AKİF BEKİ'DEN ŞAŞIRTAN AVCI ÇIKIŞI!

24'te Seda Selek'in sunumu ile ekrana gelen Günün Manşeti programının konuğu olan 24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki'den ilginç bir Hanefi Avcı çıkışı geldi.

Günün Manşeti'nde "Hanefi Avcı'nın başına gelenler nedir?" şeklindeki soruya Akif Beki, Avcı'nın kitabındaki iddialarının altının dolu olmadığı vurgusunu yaparak verdiği yanıtta şunları söyledi;

AVCI YİĞİT BİR ADAMDIR

"Hanefi Avcı'yla çok eskiye giden bir tanışıklığım var. O kitapta da zaten bahsi geçer bunun. Benim tanıdığım yiğit bir adamdır Hanefi Avcı. İyi bir polistir, ötesini bilmem. Hakkında böyle suçlamalar var. Ben onların da doğruluğu ve yanlışlığı konusunda yargı beyan edebilecek herhangi bir veriye sahip değilim. Benim için şaşırtıcı ve sürpriz o suçlamalar. Ne Hanefi Avcı'nın suçlu yâda masum olduğunu söyleyebilirim, ne kitabındaki iddiaların tatminkâr olduğunu ve doğruluğunu teyit edebilirim."

SEVDİĞİ KADINLAR DAĞ GİBİYMİŞ

Akif Beki'nin Hanefi Avcı ile ilgili değerlendirmelerinden çok sevdiği kadınlarla ilgili yorumları çarpıcı oldu. Yasak aşka çok farklı bir pencereden baktı ve şu yorumu yaptı;

"Eşi "Dağ gibi adamdır kocam" diyerek arkasında duruyor onun. Sevdiği kadın da bütün her şeyiyle ortaya çıktı. Bir edebiyat öğretmeni. Çok çok sade, yalın, naif bir dille, bir başına ortaya çıktı ve canı pahasına adama sahip çıkıyor. Ben bu iki kadının şahitliğine bakıyorum. Bunlar dağ gibi kadınlar. Onu dağ gibi adam görüyorlar ama bunlar da dağ gibi kadınlar.
Hanefi Avcı'nın seçimleri doğruymuş. Yiğit adamdı, yiğit kadınlar seçmiş.

Bu benim sessiz kalamayacağım bir şey. Bu vicdanı, bu yüreği sessiz kalarak taşıyamam. Onun için de sessiz kalmayacağım. Fakat dediğim gibi ben ne iddialar, ne Hanefi Avcı hakkındaki suçlamalar hakkında yargıya varacak bilgilere sahip değilim."