Gündem
14 Mayıs 2010 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

YERLİ DİZİLER ŞİKAYET REKORU KIRDI! EN ÇOK ŞİKAYETİ HANGİ PROGRAMLAR ALDI?

Televizyonlarda yayınlanan programlar arasında, Mart ayında en fazla şikayeti yerli diziler aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)’na Mart ayında 6 bin 247 şikayet başvurusu yapıldı. RTÜK`e yapılan şikayetlerde ilk sırayı yüzde 35 oranıyla yerli diziler aldı.
 
Şikayetlerin yüzde 9’unu eğlence programları ve reklam kuşakları, yüzde 8’ini direnç yarışmaları, yüzde 7’sini güncel programlar, yüzde 6’sını ise kuşak programları ve haber bültenleri oluşturuyor.
 
Televizyonlarda yayınlanan programlarda, Türk aile yapısı ve ahlaka aykırılık, çocuk ve gençlerin korunması, program kaldırılsın görüşü ile yapılan şikayet başvuruları yoğun olarak yerli diziler hakkında gerçekleşti. İzleyicilerin en fazla şikayet başvurusu yaptığı dizi filmler arasında ilk sırayı Aşkı Memnu alırken, bu diziyi Türk Malı ve Arka Sıradakiler adlı diziler takip etti.
 
Dramatik öğeler içeren eğlence programları hakkında da en çok şikayeti, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Olacak O Kadar, Haneler adlı programlar aldı.
 
Reklamlara ilişkin olarak yapılan şikayetler ise, “118” ile başlayan bilinmeyen numaralar hat reklamları, tekrar tekrar yayınlanmasından ve ücretlendirme bilgilerinin küçük yazı ile ve çok hızlı geçmesinden dolayı eleştirildi.
 
“Mentos” markalı sakız reklamındaki görüntüler de “Türk Aile Yapısına ve Ahlaka Aykırılık” açısından şikayet edildi.
 
Direnç yarışmaları hakkında kaydedilen şikayetleri, en fazla Yemekteyiz programı alırken, bu programı Fear Factor Extreme ve Çal Kalbimi adlı yarışma programları takip etti.
 
Güncel programlar hakkında kaydedilen şikayetlerde, Teke Tek, Her Açıdan ve 10 Kadın adlı programlara ilişkin oldu.
 
Kuşak programları hakkında alınan şikayetlerde Esra Erol’la Evlen Benimle, Zuhal Topal ile İzdivaç, Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı programlarına oldu.
 
Haber bültenleri hakkında kaydedilen şikayetler ise, en fazla “KANAL D”, “STAR TV” ve “TRT” haberlerine ilişkin oldu.
 
ANKA