Gündem
10 Şub 2024 00:51 Son Güncelleme: 10 Şub 2024 00:55

Yer yüzüne ayak basan Alper Gezeravcı'dan tek cümlelik paylaşım

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya ayak bastıktan sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dünya'ya döndü. Gazeravcı, ilk paylaşımında "Merhaba Dünya, ben geldim" dedi.

Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Axiom-3 (Ax-3) ekibinin, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş yolculuğu tamamlandı. Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX'e ait Dragon kapsülü, Florida açıklarında okyanusa indi. Axiom Space, Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 mürettebatının, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) Dünya'ya dönüş sürecini canlı olarak yayınladı.

Ax-3 ekibini taşıyan SpaceX'e ait Dragon kapsülü, atmosfere girmesinin ardından paraşütlerin açılmasıyla birlikte yumuşak bir iniş gerçekleştirdi ve Florida açıklarında okyanusa indi. Dragon kapsülü, yer ekibi tarafından gemiye alındı.

GEZERAVCI DÜNYA'YA AYAK BASTI

Kapsülün gemiye alınmasının ardından Alper Gezeravcı'nın da aralarında olduğu astronotlar teker teker kapsülden çıkarıldı.

GEZERAVCI: MERHABA DÜNYA, BEN GELDİM

Alper Gezeravcı, Dünya'ya ayak bastıktan sonra sosyal medya hesabından ilk paylaşımını yaptı. Paylaşımında Gezeravcı "Merhaba Dünya! Ben geldim" ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER
#Alper Gezeravcı