Politika
12 Oca 2024 12:07 Son Güncelleme: 12 Oca 2024 16:51

Yeniden Refah Partisi'nde 'Murat Kurum' krizi! O sözler için flaş açıklama!

Dün Yeniden Refah Partili Doğan Aydal'ın "Biz AK Parti'yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz" deyip Murat Kurum'un adaylığının kendileriyle paylaşılmamasını ifade etmesi çok konuşulmuştu. Aydal'ın AK Parti ile İstanbul özelinde ittifaka kapıyı kapatan çıkışının ardından Yeniden Refah'tan net açıklama geldi.

AK Parti'nin İstanbul adayının Murat Kurum olarak açıklanmasının ardından yerel seçim atmosferi hayli hareketli! Yeniden Refah Partisi'nin son kararı merakla beklenirken Doğan Aydal'ın AK Parti ve CHP çıkışı ses getirdi.

Aydal, "Biz AK Parti'yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar" demişti.

GÖZLER FATİH ERBAKAN'IN AÇIKLAMASINA ÇEVRİLDİ
Yeniden Refah Partisi'den bunun üzerine dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte o açıklama:

"Yeniden Refah Partimiz’in yerel seçim ittifaklarına ilişkin görüşü ve duruşu önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öncesinde yapılan açıklamalar kişisel görüş bildiriminden ibarettir. Yetkili kurullarımızın ortak kararı ve bizzat Genel Başkanımız’ın ifadeleri dışındaki kişisel görüşlerin ve ifadelerin partimiz açısından bağlayıcılığı yoktur."