Televizyon
27 Eki 2012 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

YENİ YAYIN DÖNEMİNİN HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN DİZİLERİ!

Yeni yayın döneminde üyük bütçelerine rağmen bir türlü umut ettiği izleyici kitlesine ulaşamayan diziler hangileri?

Yeni yayın döneminin düş kırıklıkları...

Dün seyirciyle yıldızı barışan dizilerden söz etmiştik, bugünse büyük bütçelerine rağmen bir türlü umut ettiği izleyici kitlesine ulaşamayan dizilere göz atacağız.

“Bir Erkek Bir Kadın” : Şifreli kanaldan Star TV’ye transfer olduktan sonra bir türlü umduğunu bulamadı. Cumartesi akşamları tüm izleyicide ilk 20’ye bile giremiyor. Yayıncı kanal için tek artısı, muhtemelen ucuz maliyeti.

“Sultan” :
Yaz sezonunu parlak geçirdi. Ancak nefesi yeni dizilerin cirit ettiği ana sezona yetmedi. Daha önce başlamış ve belli bir seyirciyi eline almış olma avantajını da değerlendiremedi. 20. bölümüyle ekranlara veda edeceği söyleniyor.

“Veda” :
İddialı bir oyuncu kadrosuyla, Kanal D’nin uzun yıllardır egemenliğini ilan ettiği perşembe birinciliğine aday olarak başlayan dizi, bunu başaramadı.

“Suskunlar” :
Türk dizi izleyicisi, ekran başında kafasını fazla yormak istemiyor. Sıradan konular, her zaman daha iyi iş yapıyor. “Suskunlar” ın senaryosu etkileyici, oyunculuklar iyi ama seyircinin de ekran karşısında mayışmasını istemeyen, biraz kafa yormasını bekleyen bir dizi. Yani bizim izleyicimize göre değil. Bu nedenle ratinglerde umduğunu bulamıyor.

“Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu” :
Bu diziyi de biraz fazla zorladıklarını düşünüyoruz. Ana oyuncular gitti, senaryo bambaşkalaştı. Seyirci bir - iki hafta merak edip baktı ve sonra bıraktı. Olacağı da buydu.

“Kötü Yol” :
Eminiz, bu dizi yayından kaldırıldığında, ciddi şekilde üzülenler olacaktır. Ama gerçek bu: Her Orhan Kemal eseri, “Hanımın Çiftliği” etkisini yaratmıyor.

“Dila Hanım” :
Henüz yayından kaldırılması için erken belki, ama sinema versiyonuyla yapılan her kıyaslama bu diziyi acı sona doğru götürüyor.

Zap dedik / YENİÇAĞ