Gündem
06 Haz 2011 08:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

YENİ SEZONUN EN İDDİALI DİZİLERİNDEN BİRİSİ!

Cemiyet hayatının renkli simalarından olan hangi yazarın kitabı televizyon dizisi oluyor?

Cemiyet hayatının renkli simalarından olan yazar, özgün baskı ve minyatür ustası Nermin Bezmen'in hayatını anlatacak dizi, yeni dönemin iddialı projelerinden.

Çoksatar romanları kadar iş ve cemiyet hayatındaki popüler simasıyla dikkat çeken Nermin Bezmen'in otobiyografik romanı "Bizim Gizli Bahçemizden"  televizyon dizisi olacak. Çekimlerine ağustos sonunda başlanacağı belirtilen dizi filmin proje danışmanlığını Most Productions'tan Gül Oğuz yapıyor. Çekimleri İstanbul'da yapılacakdizinin senaryosunu ise Oya Yüce, Nuray Uslu, Ayça Mutlugil ve Arzu Birol hazırlıyor.

Antalya'da doğan Nermin Bezmen Maçka İlkokulu'nda okuduktan sonra, Atatürk Kız Lisesi'ne gitti. Son sınıfta Amerika'dan burs kazandı. Amerika dönüşü, İstanbul Üniversitesi Sultanahmet Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu'na gitti ve 1974 yılında mezun oldu. Şiir, resim ve Türk süsleme sanatları ile ilgilendi. Yazarın onu aşkın kitabı vardır. Bunlardan bazıları; "Sırça Tuzak", "Zihnimin Kanatları", "Turkuaz?a Dönüş", "Sır", "Kırk Kırık Küp" ve "Mengene Göçmenleri"dir. Aynı zamanda minyatür ustası, özgün baskı sanatçısı ve restratör olan yazarın, kendi hayatını anlattığı "Bizim Gizli Bahçemizden" adlı çalışmasından sonra kaleme aldığı "Gönderilmeyen Aşk" adlı romanı Doğan Kitap'tan yayınlandı.