Gündem
10 Haz 2013 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

YENİ ŞAFAK'TAN ŞOK İDDİA! EYLEMLERİN PROVASI TİYATRO İLE YAPILDI!

Yeni Şafak Gazetesi geçtiğimiz yıl Mehmet Ali Alabora'nın yönettiği 'Mi Minör' oyununda Gezi Parkı eylemlerinin provasının yapıldığını iddia etti.

Gezi Parkı eylemine en başından beri destek verip Taksim’de boy gösteren ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.. Yeni Şafak Gazetesi’nin ortaya attığı bu iddiaya göre; Mehmet Ali Alabora’nın yönettiği ve başrol oynadığı ’Mi Minör’ oyununda Gezi Parkı eylemlerinin provasının yapıldığını iddia etti.

Kezban Bülbül’ün imzasıyla yayınlanan haberin bir kısmı şöyle;

Gezi Parkı’nda ağaçların kesileceği iddialarıyla başlayan ve sosyal medyadaki yalan haberlerle birdenbire büyüyüp ’hükümet istifa’ kampanyasına dönüştürülen eylemler 14’üncü güne girdi. Faiz lobisinin desteğiyle uluslararası bir operasyona dönüştürülmek istenen olaylarla ilgili ortaya çıkan yeni bir bilgi Gezi eylemlerinin masumiyetiyle ilgili kafaları karıştıracak nitelikte. 1 Aralık 2012 ile 14 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da sahnelenmiş ’Mi Minör’ adlı tiyatro oyununda Gezi olaylarının birebir provası yapılmış. Eylemlerin ilk gününden beri sosyal medyada halkı tahrik edici mesajlarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın yönettiği ve AK Parti’ye ait şekilleri çağrıştıran sembollerin hedef gösterildiği oyunda, halkın nasıl isyan etmesi gerektiği, isyan ederken de sosyal medyada nasıl örgütleneceği anlatılıyor. İngiltere’deki Londra merkezli bir ajans tarafından da desteklenen oyun, Gezi eylemleri başlamadan önce Türkiye’de tam 4 kez ’trend topic’ olmayı başarmış.

Hükümeti düşürme kampanyasına dönüştürülen Gezi Parkı eylemlerinin başka bir mecrada bir süredir sahnelenmiş olduğunu kanıtlayan ’Mi Minör’ oyununu, eylemlerin aktif katılımcısı Mehmet Ali Alabora yönetiyor. Alabora’nın hem yönetip hem oynadığı oyunda, diktatör bir başkan tarafından yönetilen ’Pinima’ ülkesinde seyircilerin de katıldığı bir tepki hareketi başlatılıyor. Oyunda Facebook, Twitter gibi sosyal medya araçları aktif olarak kullanılırken, bunlar aracılığıyla yaşananlar dünyaya duyuruluyor. Seyircinin de oyunun bir parçası olduğu oyunda, seyirciler salona, elinde cop olan polis kıyafetli kişilerin kontrolünden geçtikten sonra alınıyor.

Mi Minör oyununu sadece sergilendiği salona gelenler değil, internet üzerinden katılımcılar da takip etti. Oyun İstanbul’da oynansa da diğer illerden katılımcılar da oyuna online şekilde dahil oldu. Oyuncu Pınar Öğün, bu katılımı verdiği bir röportajda şöyle anlatıyor: ’Mi Minör’de etkileşime giren seyircilerimiz sadece oyunu izlemeye gelenler değil. Bizi Ustream’den takip eden ve her oyunu izleyen sosyal medyadan dünyanın çeşitli yerlerinden seyircilerimiz var. Bursa ve İzmir’den seyirciler turneyle geldiler. Bu oyun Türkiye’de 4 kere #miminor trending topic (TT) oldu. Seyirciler zaman zaman kendi aralarında örgütlenip başkanı devirmek için çeşitli girişimlerde bulunuyorlar. Bu örgütlenmelerin çoğu Twitter’da oluyor.’

MEHMET ALİ ALABORA’DAN BASIN TOPLANTISI

Oyuncu Memet Ali Alabora, bugün Yeni Şafak Gazetesi’nde çıkan haberle ilgili bugün saat 14.00’te bir basın toplantısı düzenliyor. Cağaloğlu’ndaki Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde gerçekleşecek basın toplantısına tüm basın davet edildi.