Gündem
29 Ara 2010 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

YENİ ŞAFAK 'FEHMİ'Yİ 'KORU'YAMADI! ESKİ GENEL YAYIN YÖNETMENİNDEN YENİ ŞAFAK'A ELEŞTİRİ!

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Yeni Şafak'ta yaşanan Fehmi Koru krizini değerlendirdi.

Haber kanalı 24’te yayınlanan "Günün Manşeti"ne katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, Yeni Şafak’ta yaşanan Fehmi Koru krizini değerlendirdi..

Seda Selek ve Ergun Babahan’ın konuğu olan Karaalioğlu, günün gündeminde olan Fehmi Koru’nun Yeni Şafak’tan gönderilmesi konusunu değerlendirdi..

Mustafa Karaalioğlu şöyle konuştu :

Bu meselenin ortaya çıkışından sonra İbrahim Karagül ve Fehmi Koru ile görüştüm.. İbrahim Karagül sonucun buraya varmasından son derece üzgün.. Fehmi Koru çok özel sınıf bir gazetecidir.. Ben Fehmi Koru’nun gazeteden hiç bir insanın işten atılmasını istediğine tanık değilim.. O dönemde ben sadece yazardım sonra Ankara Temsilcisi daha sonra da genel yayın yönetmeni oldum.. Edelman ve ABD Elçilik görevlileri İbrahim Karagül’den rahatsız olduklarını biliyorum.. Amerikalılar’ın ne Fehmi Koru’ya ne de bana "Şu gazeteciyi atın" deme cüreti göstereceklerini sanmıyorum..

Kaldı ki o dönemde İbrahim Karagül kadar Fehmi Koru da tezkerenin geçmemesi için yazılar yazıyordu.. Ayrıca Yeni Şafak topyekün 1 Mart tezkeresine karşıydı.. İbrahim Karagül Fehmi Koru’nun ismini vermedi.. Sonuçta bu durumdan çok üzgün. Yeni Şafak bu krizdie Fehmi’yi koruyamadı."

MEDYARADAR- ÖZEL