Gündem
18 Eki 2010 21:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

YENİ RADİKAL'İN TANIŞMA FİYATI SONRASI GERÇEK FİYATI NE OLACAK?

Eyüp Can yeni Radikal piyasaya çıktıktan sonra bugün CNBC-e televizyonuna konuştu.

‘Burcu Soruyor’ programında Burcu Göksüzoğlu’nun sorularını yanıtlayan Eyüp Can "tepkilerin yüzde 99’u olumlu" dedi...
 Eyüp Can, sokak yazarı kavramına rağmen ilk sayıda yazarların sokakta olmadığı eleştirisine ‘Yarın gazeteyi alın üç yazarımız sokağa çıktı’ şeklinde karşılık verdi. Eyüp Can 25 kuruşluk fiyat için ‘tanışma fiyatı’ tanımlamasını kullanırken gazetenin fiyatının bir süre sonra 50 kuruşa yükseltileceğini söyledi. İşte Eyüp Can’ın yeni Radikal ile ilgili sorulara verdiği yanıtlar:

-İlk tepkiler nasıl beklediğiniz gibi mi?

Tepkilerin yüzde 99’u olumlu. İlk gün telaşından tam istediğimiz gazeteyi yapamadık. 100 binin üzerinde sattık. Tepkiler olumluydu. Hatta arkadaşlarıma ‘olumsuz tepkileri de söyleyin ki hatalarımızı bilelim’ dedim. Gazetenin rahatlığını, boyutunu, kullanışlığını, yeni yazarlarını, dilini, dosyalarını haberlerini sevmişler

-25 Kuruş sürdürülebilir bir fiyat mı?

Bu tanışma fiyatı. Özellikle öğrenciler ve kadınlar okusun diye böyle bir tanışma fiyatı belirledik. Fiyatı 50 kuruşa çıkaracağız. Birazcık okuyucunun alışmasına göre yapıcağız. sonrasında öğrencilerin alması için özel kampanyalar yapacağız. çünkü ben bu gazetenin gençlerin,kadınların kariyer yapmak isteyenlerin kariyeristlerin okuduğu bir gazete olmasını istiyorum

-Bu bir maliyet düşürme operasyonu mu yoksa gerçekten devrim mi?

Referans büyük bir sıkıntıdaydı kendi maliyetlerini karşılayamıyordu. Radikal de ed sıkıntı vardı. Birleşme de maliyet düşürmek de bir etken. Ama sadece böyle bakmadık. Ciddi bir değişim hamlesiyle yola çıktık.

-Radikal sokak yazarlığı iddiasını gerçekleştirebilecek mi?

Yazarlarımız sokaktalar ve sokakta olmaya devam edecekler. Bugün 3 yazarımız sokakta, onları yarın göreceksiniz.

-Eski Radikal ve Referans gazetelerinin toplam reklam geliri ne kadar dı, Yeni Radikal’le ne kadar reklam geliri hedefliyorsunuz?

Radikal ve Referans gazetelerinin toplam yıllık 10 milyon dolar gibi bir reklam geliri vardı. Bizim hedefimiz yeni Radikal Gazetesi’nde bu rakamı 15-20 milyon dolar seviyesine çıkarmak.

-Tabloid boy birinci sayfada rakiplerine göre daha az haber olmasını beraberinde getiriyor. Bu bir dezavantaj değil mi?

Hayır. Günümüzde birinci sayfada çok haber olması değil, sizin seçtiğiniz haberlerin çarpıcı bir şekilde verilmesi önemli. Zaten birçok yerden gün içerisinde haber bombardımanı var.