Gündem
06 Eki 2010 17:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:41

YENİ RADİKAL 17 EKİM'DE ÇIKIYOR! PEKİ YENİ RADİKAL RADİKAL OLABİLECEK Mİ?

NTV'de konuşan Murat Yetkin, Yeni Radikal'in radikal olup olmayacağı sorusuna nasıl yanıt verdi?

Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Yeni Radikal'i tanıtmak için bir yemek verdi.Doğan Grubu yazarlarının katıldığı yemekte Yeni Radikal'in çıkış tarihi de belli oldu: 17 Ekim Pazar.

Radikal Ankara Temsilcisi ve yazarı Murat Yetkin ise bugün NTV'de yayınlanan Yazıişleri programına katıldı. Yetkin , Ruşen Çakır'ın "Radikal, radikal olacak mı?" sorusuna ilginç bir yanıt verdi: "Yeni Radikal özgürlükçü olacak"
Türban konusunun konuşulduğu programda Ruşen Çakır, öncelikle Radikal gazetesindeki gelişmeleri sordu. "2. Cumhuriyet gibi 2. Radikal dönemi mi olacak?" diye soran Çakır'a Yetkin şöyle yanıt verdi:

"Öyle denebilir. Tamamen yeni bir formatta olacak. Burada bir yeniden küllerinden doğma durumu var. Bir süredir yeniden yapılanma sürüyor. Planlanan tarih Ekim ortaları gibi."

Yetkin, Çakır'ın "Kamuoyu giden yazarlar, gelen yazarlar üzerinden takip ediyor konuyu. Ama esas soru: Radikal, radikal olacak mı?" sorusu karşısında ise şunları söyledi:

"Evet, Radikal, radikal olacak. Tabii radikalin tarifi tarihin her döneminde farklı. 15 sene öncesinin Türkiye'si nasıl bugünün Türkiyesi'nden farklıysa, Radikal de 15 sene öncenin Radikal'i değil. Radikal okurlarını sevindirecek. Yeni okurlar kazandıracak. Giden yazarlar olduğu kadar gelen yazarlar da oluyor..."

Ruşen Çakır'ın "sol olacak mı?" sorusuna ise Yetkin'in yanıtı çarpıcıydı:
"Yeni Radikal özgürlükçü olacak. Bunu vurgulamakta fayda var. İki tür bakış var: özgürlükçü bakış, merkezi bakış. Radikal'in bakışı, temeli insan olan bir çerçeve olacak."