Spor
15 Haz 2023 18:05 Son Güncelleme: 15 Haz 2023 23:05

Yeni Malatyaspor, depremde ölen kalecisinin alacağını ödememiş!

Yeni Malatyaspor’un, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak ölen kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ın alacağı olan miktarı ailesine halen ödemediği ortaya çıktı.

6 Şubat depremlerinin ardından 2022-2023 sezonunda Spor Toto 1. Lig'den çekilen Yeni Malatyaspor, gelecek sezon için de aynı yönde karar alınması için TFF’ye başvuruya hazırlanırken, kulüp de büyük bir vefasızlık örneğini kendi açıklamasıyla duyurdu.

Yeni Malatyaspor Kulübü İkinci Başkanı Fırat Vuran düzenlenen basın toplantısında takımın borcunun kapatılması için çeşitli görüşmeler yaptıklarını dile getirmiş ve futbolcu alacaklarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Haber İskelesi'nin haberine göre; 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 28 yaşındaki kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ın Yeni Malatyaspor’dan 403 bin TL alacağı ve bu borcun geçen süre içinde ödenmediği kaydedildi. Yeni Malatyaspor Kulübü İkinci Başkanı Fırat Vuran, “Rahmetli Ahmet Eyyüp’e (Ahmet Eyüp Türkaslan) 403 bin TL borcumuz var onu da kısa sürede vereceğiz.” dedi.

Enkaz altında kalması sonucu ölen kaleci Ahmet Eyyüp Türkaslan için Yeni Malatyaspor Kulubünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yeni Malatyaspor: Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, meydana gelen depremde göçük altında kalarak, hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Seni unutmayacağız güzel insan” denilmişti.

Kaleci Ahmet Eyyüp’ün eşi Kübra Türkaslan ise enkazdan sağ kurtarılmıştı.