Gündem
07 Kas 2012 13:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

'YELLOW MEDYA' TÜRKİYE'DEKİ 5. YAŞINI KUTLUYOR! (MEDYARADAR/ÖZEL)

İstanbul Kavacık'ta açtığı ofisle Türkiye'deki faaliyetlerine başlayan Yellow Medya, 5'inci yaşını kutluyor.

2007 yılında Türkiye’ye gelen ve orijinal adı ‘Turkey Yellow Pages’ olan firma, bir "yerel arama medya ajansı” olarak kendini daha doğru tanıtabilmek amacıyla 2011’de ‘Yellow Medya’ adını aldı.

Yellow Medya, Türkiye’de faaliyet gösterdiği son 5 yıl içinde, ülkenin en güncel ve en doğru firma listesi olarak nitelendirilen veritabanını oluşturdu. 800 bini aşkın firma kaydından oluşan bu veritabanı, popüler Yellow.com.tr web sitesinin ve çok sayıdaki Yellow Medya Şehir Rehberi mobil uygulamasının da temelini oluşturuyor.

Yellow Medya’nın web sitesi, 2 buçuk milyonu tekil ziyaretçi olmak üzere, her ay 3 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret ediliyor. ‘Yellow Medya Şehir Rehberi’ ve ‘Kim Arıyor?’ gibi popüler Yellow Medya mobil uygulamaları ise bugüne dek 500 binden fazla kez indirilmiş bulunuyor.

Yellow Medya, aynı zamanda Türkiye pazarlama ve iş dünyasına SoLoMo (Sosyal, Lokal, Mobil) konseptini tanıtan şirket olma özelliğini taşıyor. Pazarlamaya yeni bir boyut kazandıran SoLoMo konsepti, tüketici etkileşimlerinin ve işlemlerinin başta cep telefonları olmak üzere sosyal, lokal ve mobil platformlar aracılığıyla yürütülmesi temeline dayanıyor.

Yellow Medya tarafından sunulan pazarlama çözümlerinin, ticaretle uğraşanlar ile yerel tüketiciler ve ülkeyi ziyaret eden turistler arasında lokasyon bazlı etkileşimi kolaylaştırmada Türkiye’yi dünya lideri konumuna taşıdığına dikkat çeken Genel Müdür Trevor Nadeau, “Türkiye’deki 5’inci yılımızda, ilk günkü heyecanımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Online ve mobil lokasyon bazlı etkileşim faaliyetlerinin tüketiciler tarafından benimsenme hızı, Türkiye’de küçük işletmelerin sosyal, lokal ve mobil (SoLoMo) yerel medya arama çözümlerini benimseme hızını fazlasıyla aşıyor. Firmaların çok acil bir şekilde konumlarının tüm bu SoLoMo platformlarında bulunabilir olmalarını sağlamaları gerekiyor. Yellow Medya, bu açığı kapatmak için markaların yanı sıra küçük işletmeler için de benzersiz çözümler sunuyor” diye konuştu.

Yellow Medya’nın İstanbul’daki ofisinde şu anda 75 yerel arama profesyonelinden oluşan bir ekip görev yapıyor. Şirket, önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye genelinde 6 ofis daha açmayı planlıyor.

MEDYARADAR/ÖZEL