Gündem
24 Eki 2011 11:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:56

YEDİTEPE'DEN 'ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER' BELGESELİ!

Yaklaşık 1.5 yılda çekilen belgeselde, suikasta uğrayan gazetecilerin çalışma arkadaşları, gazeteciler, politikacılar ve ailelerinden oluşan 30 kişiyle görüşüldü.

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Radyo Televizyon-Sinema bölümlerinden 25 öğrencinin mezuniyet projesi olarak hazırladıkları "Üç Suikast Üç Gazeteci" adlı belgesel dün üniversite kampüsünde gösterime girdi.
Cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi, Uğur Mumcu ve Hrant Dink'in gazetecilik yaşantılarının farklı pencerelerden aktarıldığı belgeselin ilk gösterimi yoğun ilgi gördü.

Projede görev alan öğrencilerin Türk basın tarihine "unutmamak ve unutturmamak" adına görsel bir belge bırakmak amacıyla hazırladıkları belgesel aynı zamanda Türk basınında bugüne kadar öldürülen 62 gazetecinin anısına başlatılan "öldürülen gazeteciler belgeseli" serisinin ilk bölümü olarak izleyecinin karşısına çıktı.

Danışmanlığını Milliyet gazetesi köşe yazarı ve İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Derya Sazak'ın yaptığı ve Nebil Özgentürk'ün de katkıda bulunduğu belgeselde; modern Türk basınının kurucusu kabul edilen Abdi İpekçi'nin, araştırmacı gazeteciliğin öncülerinden Uğur Mumcu'nun, Agos gazetesini azınlık gazetesi kimliğinden çıkarıp kitlelere ulaştıran Hrant Dink'in gazetecilik anlayışları, çalışma yöntemleri; bir konuyu nasıl araştırdıkları, araştırma konularını nasıl seçtikleri ve neden öldürüldükleri ele alındı.