Gündem
10 Mar 2010 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

YAZISI DAVALIK OLDU!.. TRT HANGİ "YANDAŞ KÖŞE YAZARI"NA NEDEN DAVA AÇIYOR?

TRT bugünkü yazısından dolayı hangi yazara dava açıyor? İşte davalık olan o yazı ve işte TRT'den yapılan zehir zemberek açıklama.

Kamuoyu duyurusu 

10.03.2010 tarihinde Sabah Gazetesi’nde yayınlanan Sevilay Yükselir imzalı “Kim yandaş? Kim kime yandaş bi bakali?” başlıklı “yalan” ve” iftira” nitelikli yazı için aşağıdaki kamuoyu duyurusu yapılmıştır. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle çekilen Uzak İhtimal isimli filmin TRT tarafından satın alınmasından yola çıkılarak; TRT kurumu ve genel müdürümüz Sn İbrahim Şahin hakkında “yalan” ve “iftira” niteliğinde bir yazı yazılmıştır. 

TRT aylık ortalama olarak 50 adet sinema filmi satın almaktadır. Yine günlük olarak ortalama 350 farklı program kanallarımızda yayınlanmaktadır. Yazıda bahsedilen film, TRT’nin film alım standartlarına uygundur ve ödenen ücret makul seviyededir.  

Sevilay Yükselir’in TRT’de yayınlanmasını eleştirdiği filmin; 

Rotterdam Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Senaryo Ödüllerini aldıktan sonra, Linz’de düzenlenen Crossing Europe Film Festival 2009’da da büyük ödülü kazandığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle çekildiğini biliniyor. Bilinmeyense ilgili yazarın bu filmden ve TRT kurumundan ne istediğidir? 

Kirli ilişkilerle yayıncılık yapanlar; kaliteli yapımların TRT ekranlarında yer almasından her daim rahatsızlık duymuşlardır.  

TRT yönetimi, rutin bütçesi düşmesine rağmen 6 yeni televizyon, 5 radyo, kanalı, 3 dergi, 32 farklı dilde web yayını açmayı başarmış bir yönetimdir. 

Bugünün TRT’si iki yıl öncesine kadar 5 televizyon kanalına aktarılan paradan daha az oranda para almasına rağmen; 11 televizyon kanalı, 15 radyosu bulunan;  yurt içinde ve yurt dışında gurur duyulan bir medya kuruluşu olmuştur.   

Bugüne kadar TRT’nin tek bir harcaması hakkında hukuki olarak “yolsuzluk, usulsüzlük var” denilememiştir. Hal böyleyken çeşitli yakıştırmalar yapılarak, kurumumuza ve genel müdürümüze iftira atılmaktadır.  

İlgili yazıda; Coşkun Ailesiyle, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Amasya’dan tanışık olduklarını iddia ediliyor.  

Bu iddia, tamamen yalandır! Sayın Şahin ile bahsedilen isimlerin Amasya’dan tanıştığı ispat edilmek zorundadır. Bu tanışıklığı ispat edemeyenleri kamuoyu önünde “yalan ve iftira yazdıklarını” ilan ediyoruz. 

İlgili yazar ve yazısı hakkında hukuki işlemler başlatılmıştır.  

Kamuoyuna duyurulur…
 

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


SEVİLAY YÜKSELİR’İN "KİM YANDAŞ? KİM KİME YANDAŞ Bİ BAKALİ?" BAŞLIKLI YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ