Gündem
01 Nis 2024 15:20 Son Güncelleme: 01 Nis 2024 15:23

Yayıncılıkta seçimin bir kazananı da ANKA oldu

ANKA Haber Ajansı televizyonlara ve internet sitelerine hem sandık sonuçlarını iletti hem de seçim haberlerini servis etti. Veri merkezi ve haber merkezi olarak iki ayrı alanda çalışan ajans, seçim günü yayıncıları büyük ölçüde destekleyerek tüm medyanın doğru veri ve haber aktarmasına katkı sağladı.

Seçim öncesinde editör ve muhabir kadrosunu güçlendiren, Genel Yayın Yönetmeni olarak deneyimli televizyoncu Kenan Şener’i transfer eden ANKA Haber Ajansı seçimde 62 canlı yayın, 289 haber ve 132 video servis etti.

Kenan Şener, haber merkezinin nasıl çalıştığını şu sözlerle anlattı:

“İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Hatay ve Manisa’da muhabir ve kameramanlarımızla görev başındaydık. Ayrıca oy oranları nedeniyle yakından izlenmesi gereken 17 kentte yurt muhabirlerimizle de çalıştık. 23 farklı noktayı canlı yayın ekibiyle takip ettik. Gün boyu abonelerimize, oy kullanmanın başlamasından muhabir bağlantısına, liderlerin sandıklarından adayların seçim sonrası açıklamalarına kadar çeşitli içeriklerde 62 ayrı canlı yayın verdik. 11 kameraman ile 18 muhabir sahada ve haber merkezinde görev yaparken, politikadan güvenliğe, görüntü yönetiminden sosyal medyaya kadar çeşitli alandarda uzman 15 editör 24 saat esasıyla çalıştı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da 48 gazeteci olarak seçimi takip ettik ve haber merkezimizde seçim sabahından 1 Nisan öğlen saatlerine kadar 289 haber, 132 video, 699 fotoğraf yayına verdik. ANKA olarak bu kez yeni medya mecralarını da etkili kullanmaya başladık. Haber merkezimiz rutin haberler veya seçim sonuçlarıyla ilgili karşılaştırmalı analizler gibi geleneksel haber yöntemlerinin yanı sıra ilk sonuçları ve güncellenen sandık verilerini sosyal medya aracılığıyla da kamuoyuna iletti.

Haber merkezi olarak oy kullanma gününü aktif ve sorunsuz geçirmekten dolayı çok mutluyuz. Gazetecilik aşkıyla yetişen genç ve başarılı muhabir ağımız, onlarca yıllık deneyimleriyle mesleğe iz bırakmış deneyimli kameraman ve editör kadromuzla bu seçimde bir kez daha Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğduğumuzu söyleyebilirim. Diğer taraftan bilişim merkezimizin sandık verisini abonelere doğru ve hızlı biçimde ilettiğine şahit olduk. Teknik ekibimiz de gece boyunca büyük emek vererek inanılmaz yoğun trafiğe karşın sistemlerimizin ayakta kalabilmesini sağladı. Bu nedenlerle bu tarihi seçimi en iyi şekilde izleyip kamuoyuna aktardığımız için hepimiz çok mutlu ve gururluyuz. Bundan sonra da habercilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalmayı sürdürerek, görsel ve dijital altyapımızı güçlendirerek, medyaya ve kamuoyuna daha nitelikli haberler aktarmaya devam edeceğiz.”