Televizyon
03 Nis 2012 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

YARIŞMADA BİLEMEDİĞİ SORUYLA MEŞHUR OLAN GÖZDE UMAY HANGİ KANALA ÇIKTI? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Yarışmada bilemediği soruyla meşhur olan Gözde Umay, "Türkiye'de tek yanlış ben miyim" dedi.. VİDEO

A Haber’de yayınlanan ve Hıdır Geviş’in sunduğu “Benim Adım Hıdır” programı bu hafta Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında TBMM’nin öteki adı nedir sorusuna parlamento cevabını vermek yerine ’Yüce Divan’ cevabını veren Gözde Umay’ı konuk etti.

Umay, bir vakıf üniversitesinde siyaset bilimi okuduğu halde böylesine ’basit’ bir soruyu bilmediği için çok tepki almıştı.
 
Üniversiteye girerken ailesi tarafından yanlış yönlendirildiğini, dolayısıyla ilgi duymadığı bir bölümü okumak durumunda kaldığını söyleyen Umay, soruyu bilememesinin nedeninin heyecan olduğunu iddia ederek “orada kameraların karşısında çok heyecanlandım ve bir an gaflete düştüm” dedi.
 
Gözde Umay hakkında bu kadar çok konuşulması ile ilgili  “Türkiye’de her şey sanki dört dörtlükmüş gibi, benim böyle bir soruya doğru cevap verememem çok ayıplandı. Böyle olacağını tahmin bile etmemiştim. Geçenlerde bir twit  attım. Dedim ki; memlekette kendi branşımla ilgili bir soruya doğru cevap verememek, bir kıza tecavüz etmekten daha ağır sonuçlar doğurabiliyormuş, ben bir haftada bunu öğrendim. Daha önemli konular konuşulması gerekirken ben konuşuldum ve hala da konuşuluyorum”  dedi.
 
Sosyal medyayı çok aktif kullandığını da söyleyen Gözde Umay, yarışma öncesi saatlerce twitter’ın başından kalkmadığını ve günde en az 200 twit attığını söyledi.

İŞTE O ANLAR :

MEDYARADAR- ÖZEL