Gündem
19 Eyl 2022 10:26 Son Güncelleme: 19 Eyl 2022 10:31

Yargıtay'dan dikkat çeken eski sevgili kararı! Fotoğrafları silmedi, 4 yıl hapis isteniyor!

Sosyal medya hesabından fotoğrafları silmeyen eski sevgili hakkında Yargıtay'dan dikkat çeken karar. İstanbul'da sevgili olan çift bir süre sonra ayrıldı. Kadının tüm taleplerine rağmen sosyal medyadan fotoğrafları silmeyen eski sevgili hakkında karar açıklandı.

İstanbul'da yaşayan çift sevgiliyken beraber çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada yayımladı. Çift bir süre sonra ayrıldı ancak adam fotoğrafları Facebook hesabından kaldırmadı. Ayrıldığı erkek arkadaşının sosyal medyadaki fotoğraflarını silmesini talep eden genç kadın talebi yerine getirilmeyince mahkemenin yolunu tuttu.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre kadın, tüm taleplerine rağmen fotoğraflarını kaldırmayan eski sevgilisinden şikâyetçi oldu, dava açıldı. Mahkeme, erkeğin fotoğrafları davacının rızası dışında yükleyip yüklemediğinin tespit edilemediği gerekçesiyle beraat kararı verdi.

YARGITAY 4 YILA KADAR HAPİS DEDİ

İtiraz üzerine dosya Yargıtay'a gitti. Yüksek mahkeme, fotoğrafların kaldırılmamasının özel hayatın gizliğini ihmal etmediğine hükmetti ama 'verileri hukuka aykırı olarak yayma' suçu işlendiğine karar verdi. Kararda, "Sanık cezası 2 ile 4 yıl arası hapis olan bu suçtan yargılanmalıdır" denildi.