Teknoloji
01 Şub 2023 09:08 Son Güncelleme: 01 Şub 2023 09:09

Yapay zeka metinleri tespit edecek araç geliştirildi!

Yapay zeka programı ChatGPT’yi geliştiren OpenAI, metinlerin yapay zeka ile yazılıp yazılmadığını tespit edecek bir araç tasarladıklarını açıkladı. Öte yandan şirket, henüz aracın tam anlamıyla güvenilir olmadığını belirtti.

The Guardian’da yer alan habere göre, sorulara yanıt verebilen, metin üretebilen yapay zeka ChatGBT akademi başta olmak üzere pek çok alanda soru işaretlerine sebep olurken, yazılımın tasarımcısı OpenAI, metnin insan mı yapay zeka mı tarafından yazıldığını belirleyebilecek bir araç hazırladı.

OpenAI, henüz ayırt eden yazılımın tam anlamıyla güvenilir olmadığını belirtse de aracın akademide faydalı olabileceği aktarıldı.

ChatGPT, insanlarınkine benzer metinler oluşturmak için GPT (Generative Pre-training Transformer) mimarisinin bir çeşidini kullanan büyük bir dil modeline deniliyor. Çeşitli internet metinleri üzerinde eğitilen sohbet robotu ve çok çeşitli komutlara tutarı yanıtlar üretebiliyor. Model, dil çevirisi, soru yanıtlama ve konuşma gibi çeşitli görevler için ince ayar yapılabiliyor. ABD’deki  OpenAI adlı kuruluşun ı araştırma ekibi tarafından yaratılan ChatGBT, yeni araştırma ve gelişmelere dayalı olarak güncellenmeye devam ediyor.