Teknoloji
13 Nis 2024 11:19 Son Güncelleme: 13 Nis 2024 11:23

Instagram içerik sınırlamasına başladı!

Instagram, kullanıcılarının akışlarında görünen siyasi içerikleri otomatik olarak azaltmaya başladı. Ancak bu sınırlamanın kaldırılması yolu açık bırakıldı.

Meta’nın sahibi olduğu popüler sosyal medya uygulaması, kullanıcıların takip etmediği ancak akışlarında karşılarına çıkan hesaplardan siyasi içerikli olanları önermeyi durdurdu. Instagram, “Ayarlar” sekmesinde kullanıcı hesaplarında "siyasi içerik" kontrolünü otomatik olarak "sınırla" olarak seçti.

Sınırlamalar, Instagram hesaplarına bağlı Threads hesapları olan kullanıcıları da etkiliyor.

VOA'nın haberine göre bu değişiklik, birçok ülkede önemli seçimlerin yapıldığı bir yılda Instagram'ın siyasi söylemi gereksiz yere sınırladığını düşünen bazı kullanıcılar arasında tepkiye yol açtı.

Haber almayı zorlaştıran bu sınırlamaları ise üç adımda aşmak mümkün.

- Instagram’da profil sayfanıza gidin ve sağ üstteki “üç çizgi” simgesine dokunun.

- Yukarı kaydırarak “içerik tercihleri”ne, açılan sayfada da “siyasi içerik”e dokunun.

- “Takip etmediğin kişilerden gelen siyasi içerikleri sınırlaMA”ya dokunun.

Filtreyi kapatma seçeneği kullanıcı ayarlarında her zaman mevcut olsa da, birçok kişi Meta'nın bu değişikliği yaptığının farkında değildi.

NEDİR BU 'SİYASİ İÇERİK'

Meta'nın siyasi içerik tanımı çok net değil. Şirketin bir sözcüsü: "Siyasi içerik tanımımız, hükümet veya seçimlerle ilgili konular hakkında olması muhtemel içerik diyebiliriz araştırmalara göre.. Örneğin, yasalar, seçimler veya sosyal konularla ilgili paylaşımlar. Bu küresel konular karmaşık ve dinamik, bu da yaklaşımımızı geliştirmek için platformlarımızı kullanan kişiler ve topluluklarla ve bağımsız uzmanlarla etkileşim kurmaya devam ettikçe bu tanımın gelişeceği anlamına geliyor" açıklamasında bulunmuştu.