Teknoloji
23 Nis 2024 14:28 Son Güncelleme: 23 Nis 2024 14:28

Google bir hizmetini daha sonlandırıyor!

Google Podcasts hizmeti, yakında küresel olarak sonlandırılacak.

Google, hizmetlerini yeniden yapılandırmaya devam ediyor.

Yakın zamanda ABD'deki kullanıcılar için sonlandırılan Google Podcasts hizmeti, yakında küresel olarak sonlandırılacak. Podcasts uygulamasının sunduğu tüm özellikler, artık YouTube Music platformuna entegre edilecek. Bu durum, Podcasts'in sonunun geldiği anlamına geliyor.

Google, Podcasts uygulamasıyla ilgili destek makalesinde bir dizi güncelleme yaptı. Buna göre, Haziran ayından itibaren "ABD dışındaki kullanıcılar" için uygulamanın artık kullanılamayacağını açıkladı. Kullanıcıların uygulamadaki verilerini dışa aktarma seçeneği olacak.

Podcast aboneliklerini ve dinleme geçmişlerini dışa aktarma süresini kullanıcılara 29 Temmuz'a kadar uzatacak olan Google, bu tarihten sonra artık herhangi bir podcast'e erişimi mümkün kılmayacak.

Google'ın bu kararı, Nisan ayında Podcasts uygulamasının Android, iOS ve web desteğinin sona ermesinden sonra geldi. Şirket, kullanıcıları YouTube Music'e geçmeye teşvik etmeye başladı. Ancak, YouTube Music'in özel bir podcast uygulaması olmadığı ve bazı önemli özellikleri barındırmadığı belirtiliyor.

Bazı kullanıcılar, Google Podcasts'in kapatılmasının erken olduğunu düşünüyor. YouTube Music'in, Podcasts'in sunduğu pek çok özelliği sağlamadığına dikkat çekiyorlar. Google, bu süreçte YouTube Music'in geliştirileceği sözü verdi, ancak şimdiye kadar büyük bir güncelleme yapılmadı.

Kapatmanın bölgesel mi yoksa tüm dünyada aynı anda mı gerçekleşeceği henüz net değil. Ancak, Haziran ayı itibarıyla Podcasts'in tamamen sonlandırılacağını söylemek mümkün.

ETİKETLER
#google #popcast