Teknoloji
09 Ara 2020 12:38 Son Güncelleme: 09 Ara 2020 12:40

Xiaomi Mi Robot Vacuum! Robot süpürge inceliyoruz!

Xiaomi Mi Robot Vacuum’u incelediğimiz videomuzda, son dönemin en popüler teknolojik cihazlarından birini irdeliyoruz. Eğer evinizde kedi – köpek benzeri sadık bir dostunuz varsa veya saçlarınız uzunsa süpürge ihtiyacınız da oldukça fazla demektir. Peki robot süpürge kedi veya köpekli evde nasıl iş yapıyor?

Robot Süpürge, Mi Robot Vacuum İnceliyoruz

Günümüzde hemen hemen her evde bir elektrik süpürgesi bulunsa da birçoğumuzun evi süpürmek için zamanı yok.

İşte tam bu noktada akıllı elektrik süpürgeleri yardımınıza koşuyor. Xiaomi’nin Mi Robot Vacuum isimli bu cihazı da sanırım ülkemizde en çok tercih edilen ve aynı zamanda merak edilen modellerden biri.

Öncelikle belirtelim; Mi Robot Vacuum isimli bu akıllı temizlik robotunu kontrol etmek için ihtiyaç duyduğunuz şey yalnızca Mi Home uygulaması. Akıllı robotun ve telefonun aynı WiFi ağına bağlı olması durumunda Mi Robot Vacuum’u çalıştırdığınız an cep telefonunuzdaki Mi Home uygulaması cihazı tanıyor ve ayarlamaları kendiliğinden gerçekleştiriyor. Yapmasa bile ürün kataloğundan akıllı süpürgeyi seçip cihazı kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Cihazın çalışma mantığını inceleyecek olursak esas işi sahip olduğu üç farklı işlemcinin yaptığını belirtelim.
Evet doğru duydunuz Mi Robot Vacuum’da toplam 3 tane işlemci var. Bu işlemciler evinizin haritasının çıkartılması, gerçek konum bilgilerinin sağlanması, aynı zamanda da gerçek zamanlı olarak akıllı robotun kontrol edilmesini sağlamakta. Robot bu işlemciler sayesinde evin neresinde bulunduğunu, hangi bölgeleri temizlediğini hesaplayabiliyor.

Tabii ki bu işleri neredeyse cihazın her yerine konumlandırılan sensörleri sayesinde yapabiliyor. Mesela 360 derece tarama yapabilen 5 sensör, saniyede 1.800 kez ölçüm yapabilmekte.
Bu sayede de bir odayı sanki bir insan gözüymüş gibi 360 derece olarak tarayabilir ve bir metrede 1 santimetreden az bir sapmaya neden olur.

Emiş gücüne gelirsek standart elektrikli süpürgelerden bir eksiği olmadığını belirtelim. Bunu neye dayanarak mı söylüyorum? İnanın bana Mi Robot Vacuum’u çalıştırdığınızda haznesinde biriken pislikleri gördüğünüzde kafanızda bu ürünle ilgili en ufak bir soru işareti kalmayacak.
Zaten 1800 Pa’lık bir basınç üretebilen motora bağlı olan ana fırçanın yüksekliği otomatik olarak ayarlandığı için hem ürünün engebeleri aşması hem de pislikleri tanımlayıp vakumlaması kolaylaşıyor.

Bu arada hemen belirtmekte fayda var, mobil uygulama üzerinden 4 farklı çalışma modu arasında seçim yapabilirsiniz. Siz çalışma hızını yükselttikçe ürünün çıkardığı ses de artıyor ancak hiçbir zaman standart bir elektrikli süpürge kadar ses çıkarmıyor.
Kullanım ömrüne gelirsek Mi Robot Vacuum’un 18 bin 650 mili amperlik bir bataryası mevcut. Bu da bize tek şarjla yaklaşık 250 metrekarelik bir alanı temizleme imkânı veriyor. Ben bizim evde hangi temizleme modunu seçersem seçeyim tek bir temizlikte şarjın bittiğine hiç şahit olmadım ki sanırım bizim evin büyüklüğü ortalama 120 metre kare…

Mi Robot Vacuum, şarjı yüzde 20’yi gördüğünde temizleme işine ara vererek otomatik olarak şarj istasyonuna geri döner ve şarj olduktan sonra temizliğe kaldığı yerden devam edebilir.
Buna bağlı olarak siz evde yokken bile cihazın şarj oranını dert etmeden uygulama üzerinden temizliği başlatabilirsiniz.
Aynı zamanda uygulama üzerinden robotu evin istediğiniz bölgesine yönlendirebilir veya bazı odaların daha fazla temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Açıkça söylemek gerekirse Mi Robot Vacuum kullanana kadar evimizin bu kadar kirli olabileceğini hiç düşünmemiştim.

Xiaomi Mi Robot Vacuum’u 26/11/2020 – 29/11/2020 tarihinleri arasında aşağıdaki link’ten indirimli olarak satın alabilirsiniz.

Bağlantı: https://bit.ly/362Pn8T

 

İyi Seyirler…