Gündem
27 Haz 2011 18:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

WIMBLEDON'DA TÜRKİYE'Yİ DHA TEMSİL ETTİ!

Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Aynur Tattersall, Wimbledon'da Türkiye'yi temsil etti.


Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Aynur Tattersall, dünyanın en prestijli tenis tenis turnuvalarının düzenlendiği Wimbledon’da düzenlenen Basın Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil etti.

Dünyanın en eski ve en prestijli tenis turnuvası Wimbledon'da yerli ve yabancı basın mensupları arasında düzenlenen Basın Turnuvası’nda Türkiye’yi DHA muhabiri Aynur Tattersall temsil etti.Uzun yıllardır teniz oynayan Tattersall, CNN, CNBC, Routers ve BBC muhabirleri karşısında büyük başarı elde etti.

Başkent Londra’daki Wimbledon tenis kortlarında dün yapılan ve Türkiye’yi DHA muhabiri Aynur Tattersall’ın temsil ettiği turnuvaya Amarikan CNN, CNBC,İngiliz BBC, Rus resmi haber ajansı İnter Tass muhabirlerinin yanı sıra aralarında Kanada, Fransa, Alman, İspanyol ve İtalyan gazete ve televizyonlarınında bulunduğu yaklaşık 100 gazeteci katıldı.

Çiflerde Amerikalı partneri ile üst üste 4 set kazanan Tattersall, iki turda İspanyol partneri Mariona’nın da desteğiyle tenisseverlere unutamayacakları muhteşem bir şov yaptı.

Yaklaşık 2 süren karşılaşmaların sona ermesinin ardından dereceye girenlere çeşitli ödüller dağıtıldı. Gazeteciler, ödül töreninin ardından hepbirlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

AYDIN DOĞAN ÖDÜL VERDİ

1976 yılında İzmir’de doğan Aynur (Özgür) Tattersall, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ‘Radyo-Televizyon’ bölümünden mezu. İzmir’in yerel televizyonlarından SKT TV’de ‘haber muhabiri’ olarak çalışmaya başladı. Çalışkanlığı ve azmiyle başarı basamaklarını hızla tırmanarak, 1996 yılında Aydın Dogan Vakfı ‘Genç İletişimciler Yarışması’nda “En İyi Haber, En İyi Program, Haber Araştırma” dallarında birincilik elde etti ve ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başanı Aydın Doğan’ın elinden aldı.
Aynı zamanda “Engelsizler” dergisinde engellilerin sorunlarına ilişkin makaleleri yayımlandı.Yüksek lisans eğitimini tamamlamak için İngiltere gitti ve burada master yaptı.2008 yılında Hürriyet Londra Bürosu’nda ‘Doğan Haber Ajansı (DHA) Londra Muhabiri’ olarak göreve başladı. 2009 yılında DHA muhabiri olarak çalışmaya başlaya Aynur Özgür, yaklaşık 11 yıldır bu ülkede yaşıyor.