Teknoloji
11 Eyl 2023 21:38 Son Güncelleme: 11 Eyl 2023 21:41

WhatsApp kullananlar müjde! Devrim gibi özellik

WhatsApp, platformlar arası mesajlaşma yetenekleri üzerinde çalışıyor ve bu çalışmaların sonucunda Signal veya Telegram gibi farklı anlık mesajlaşma uygulamalarına sahip kişiler, WhatsApp kullanıcısına mesaj gönderebilecekler. Bu özellik, kullanıcıların daha geniş bir mesajlaşma ağına erişim sağlamalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Detaylarına burada yer verdiğimiz Avrupa merkezli DMA kapsamında büyük değişiklikler geliyor, bunlardan Meta şirketi WhatsApp da etkileniyor. Yeni dönemde her alandaki tekeli bitirmek isteyen Avrupa Birliği, bu yüzden WhatsApp’ı platformlar arası mesajlaşma sunmaya zorluyor.

Şu an aktif olarak testleri yapılan bir çapraz kullanım altyapısı devreye alındığı zaman örneğin Signal ya da Telegram uygulamasından birisi, hesabı olmasa bile bir WhatsApp kullanıcısına rahatlıkla mesaj gönderebilecek.

Bu durum elbette herkesin hoşuna gidecek ve faydasına olacak, özellik yüksek ihtimalle sadece Avrupa Birliği ülkelerinde değil, her yerde aktif edilecek.

Platform için bu aralar başka haberler de geliyor. Örneğin WhatsApp arayüzü üzerinde önemli değişiklikler planlanıyor, yakında yapılacak bir güncelleme ile uygulamadaki “Sohbetler” bölümünün en üstüne yeni seçeneklerin ekleneceği aktarılıyor. Bu seçenekler bugün WABetaInfo'daki habere göre “Hepsi”, “Okunmamışlar” ve “Kişiler” yanında “Gruplar” olacak.

Burada standart olarak hepsi seçili olacak, okunmayanlar seçildiği zaman sadece içerisinde okunmayan mesaj bulunan sohbetler görüntülenecek ya da başka bir deyişle listelenecek.

Kişiler seçeneği kayıtlı kişiler ile yaptığınız sohbetleri gösterecek, üst kısma en son eklenen gruplar seçeneği ise bireysel görüşmeleri gizleyerek tüm grup sohbetlerinizi bir araya getirecek. Bireysel ve grup sohbet arasında kaybolanlar için çok güzel olacak özellik, henüz ne zaman çıkacak bilinmiyor ancak şimdiden çok olumlu karşılanıyor.