Teknoloji
03 Tem 2022 11:47 Son Güncelleme: 03 Tem 2022 14:13

WhatsApp artık çok daha gizli! Çevrimiçi gözükme durumu tarih oluyor…

Uzun zamandır son görülme saatini kapatmaya olanak sağlayan WhatsApp’ın beklenen çevrimiçi durumu gizleme özelliği de alacağı duyuruldu. Şu anda test aşamasında olan özelliğin yakın zamanda uygulamada olması bekleniyor.

WhatsApp kullanıcıları için çile haline dönüşen çevrimiçi durumunun gizlenememesi, yeni özellikle birlikte tarih oluyor. Online olduğu halde rahatsız edilmek istemeyen kişiler, artık takip edilmelerinin önüne geçebilecek.

ShiftDelete'den aktarılan bilgilere göre; Mesajlaşma uygulaması için çevrimiçi ifadesi, bir kullanıcının internete bağlanmasıyla görünür. Yani karşıdaki kullanıcı mobil, PC veya web fark etmeksizin çevrimiçi olduğunuzu görebilir. Uygulama birçok gizlilik özelliği getirse de, kullanıcılar bugüne kadar çevrimiçi olup olmadıklarını gizleyemiyordu.

WABetaInfo tarafından paylaşılan son WhatsApp beta özelliği, kullanıcıların çevrimiçi durumlarını kimlerin görebileceğini seçmelerine olanak tanıyor. Ekran görüntüsüne göre kullanıcılar, gizlilik ayarlarındaki ‘Son Görülme ve Çevrimiçi‘ durumlarını gizleyebilecek.

WhatsApp kullanıcıları, çevrimiçi durumlarını kimlerin görebileceğini Herkes” ve “Son Görülme ile Aynı” olmak üzere iki farklı şekilde düzenleyebilecek. Örneğin, son görülme için “Kişilerim” seçeneğini ve çevrimiçi durum için “Son Görülme ile Aynı” seçeneğini seçerseniz, kişi listenizde olmayanlar çevrimiçi olup olmadığınızı göremez.

Yeni özelliğin şimdilik yalnızca iOS için WhatsApp Beta uygulamasında test edildiği, ancak WhatsApp’ın Android ve masaüstü sürümlerine de sunulacağı belirtildi. Yine de bu özellik şu anda geliştirme aşamasında ve kullanıcılara açık değil.

Ayrıca bir süre önce WhatsApp uygulamasında son görülme, profil fotoğrafı ve hakkında için birçok gizlilik ayarı eklendi. WhatsApp uygulamasına “Şunlar Hariç Kişilerim…” seçeneği ile daha fazla gizlilik kazanmak artık mümkün.