Televizyon
29 Haz 2010 16:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

WEZİRİSTAN'A HANGİ TÜRK KANALI VE MUHABİRİ GİRDİ?

Hangi TV muhabiri Pakistan ordusunun gerçekleştirdiği operasyonların merkezi olan Guney Weziristan'a girdi?

TRTTURK Islamabad Temsilcisi Levent Öztürk Taliban'a karşı Pakistan ordusunun gerçekleştirdiği operasyonların merkezi olan Guney Weziristan'a girdi.

Taliban ve El Kaide'nin kalesi sayılan bölgeye giren TRTTURK ekibi Levent Öztürk' le TRTTÜRK Dünya Raporunda yayınlanan haberinde bölgedeki son durumu boşaltılan terk edilen köyleri ve Talibanın saklandığı mağaraları ve göçmenlerin dramını aktardı.

Dünyaya kapıları Talibana karşı gerçekleştirilen operasyonla kapanan Güney Weziristan'a aylar sonra giren ilk Batılı TV ekibi TRTTÜRK oldu.

Taliban'ın kalesi olarak bilinen Jangola, Makeen ve Wana üçgeninde terkedilen köyleri yıkılan evleri ve Taliban'ın bombalı intihar eylemcilerini yetiştirdiği mağaraları görüntüleyen TRTTÜRK ekibi bir habercilik başarısına daha imza attı.

TRTTÜRK dünya raporunda geniş olarak yayınlanan özel haberde Pakistan ordu birlikleriyle operasyon bölgesi ve Elkaide ile Taliban militanlarının kamplarının bulunduğu alanları gezen deneyimli savaş muhabiri Levent Öztürk Swat Vadisi ardından yine Pakistan'da dünyanın en tehlikeli bölgelerinden biri olarak bilinen Güney Weziristan'da yeni bir başarıya imza attı.