Televizyon
09 Oca 2024 10:48 Son Güncelleme: 09 Oca 2024 10:48

Warner Bros. Discovery, Formula E ile ortaklığını yeniledi

Warner Bros. Discovery, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası ile gerçekleştirdiği yeni anlaşmaya göre, dünyanın önde gelen motor yarışlarından biri olan Formula E’yi Avrupa genelinde yayınlayacak. Formula E'nin Avrupa'daki ana merkezi olan Warner Bros. Discovery, Eurosport kanalları, discovery+ ve Eurosport.com üzerinden yarışları canlı yayınla sporseverlerle buluşturacak.

Elektrikli yarış heyecanını dünyanın dört bir yanındaki şehir merkezi parkurlarında sporseverlerle buluşturan Formula E, Warner Bros. Discovery ayrıcalığıyla İngiltere, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Polonya, İsveç, İspanya ve Türkiye'nin de bulunduğu sekiz ülkeye ek olarak İtalya’nın da eklenmesiyle nefes kesen bir yarış heyecanı sunacak.

Warner Bros. Discovery Sports Avrupa Spor Hakları Satın Alma ve Sendikasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Trojan Paillot, “Avrupa çapında geniş bir hayran kitlesi olan Formula E’yi izleyicilerimizle buluşturduğumuz için çok gururluyuz. Gerçekleştirdiğimiz anlaşma kapsamında Avrupa’nın geneline hitap edeceğimiz, daha da önemlisi motor sporlarına olan tutkumuzu ve başarılı hikaye anlatımımızı sporseverlerle paylaşacağımız için çok mutluyuz” dedi.

Formula E sunucusu ve eski Formula 1 pilotu David Coulthard, “Formula E, 10. sezonuna çok sayıda şampiyonun yer aldığı birinci sınıf bir sürücü kadrosuyla giriyor. Motor sporları camiasında büyük saygı gören ve dünya genelinde çok fazla hayranı bulunan bu sporun, daha geniş kitlelere hitap edeceğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Formula E'nin 10. sezonu, 13 Ocak'ta Hankook Mexico City E-Prix ile başlayacak. 2024 sezonu, 10 simge şehirde düzenlenecek olan 16 rounddan oluşacak ve 20-21 Temmuz’da Londra’da düzenlenecek olan iki yarışlı hafta sonuyla sona erecek.