Gündem
17 Ağu 2011 23:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

VURULDUK EY HALKIM, UYUTTUNUZ BİZİ! ÜNLÜLERDEN ŞEHİT HABERİNE SERT TEPKİ!

Hakkari'de 8 askerimizin şehit olması ünlüleri de ayağa kaldırdı. Twitter'dan düşüncelerini açıklayan ünlülerin sert üslupları dikkat çekti. İşte o tweetler...

Hakkari’de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri mayını infilak ettiren PKK’lı teröristler bölgeye sevk edilen askerleri pusuya düşürdü.

İlk gelen bilgilere göre 8 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. Bu üzücü haber sonrası ünlü isimler tepkilerini twitter sayfalarından dile getirdi.

İşte saldırıya ünlülerden gelen ilk tepkiler...

ŞAHAN GÖKBAKAR: 8 ilk defa bu kadar kötü duyuluyor. Çok üzgünüm.

ITIR ESEN: Vurulduk ey halkım. Uyuttunuz bizi. Geniş çaplı operasyon başlamış? Bıktık bu cümleden. Karşımıza bunlarla çıkmayın. Deprem bile sizin kadar zarar vermedi.

ÇİÇEK DİLLİGİL: Bir yumru boğazıma geldi oturdu. 8 şehit dedirtmiyor. 3’e karşı 5, 5’e karşı 10... Sonra? Daha? Ben anlamıyorum! Bana ÇÖZÜM gerek! Bu ülke vatandaşı olarak, erkek çocuk annesi olarak, sönen ocakların acısını hisseden birisi olarak! ÇÖZÜM!

ŞEBNEM BOZOKLU: Yine yandı canımız. Tüm iktidar ve muhalefet liderlerini, milletvekillerini, bir odaya doldurup Barış Manço’dan ’Kazma’ adlı şarkıyı dinlettirmek istiyorum.

GÜLBEN ERGEN: Lafta kalıyor her kahrolsun demeler, acılar haykırışlar değiştirilemedi bu kin! Değiştirilemedi yıllardır akan kanlar! Lanet olsun lanet!

TUĞBA ÜNSAL: 8 şehidimizi 8 gün sonra unutacağız. Çünkü daha önce unuttuk, iki kişiden biri olduk, tuttuk devlet yaptık

KÜÇÜK İSKENDER: 8 şehit daha. Bu içsavaşın önlenmesi, bitirilmesi mümkün görünmüyor artık. Çözüm bulacak politikacılar radikal davranmalı.

Bu terör değil, içsavaştır. Kimse diyemiyorsa ben diyorum.
Yine anneler ağlıyor. Günahtır. Diyecek tek söz bulamıyorum.
Radikalliği soruyorsunuz, eğer bu insanlar ayrılmak istiyorsa ayrılsınlar. Gezegen yaşamak için ölmek için değil. Ben kimse çocuğu için ağlamasın istiyorum
Bir avuç toprak için kan akmasın. Doğa dedim ya sabah. Bir kuş bir kuşu konduğu dal için öldürmez.
Bu yüzden çıkmıyorum artık evden. Temas etmiyorum kimseyle. Çünkü nefret ediyorum insan denen mahluktan.
İnsanın insanı öldürmesine şiddetle karşıyım. Ancak beslenmek için öldürür canlı. Ya da tehlike anında. Siyasi savaşa, cinayete lanet olsun.

Eskiden destek verirdim kürtlere. Haklıydılar da. Ancak bu kadar kan, sivile, askere saldırı. Boku çıktı artık. Hak veremiyorum artık. Ölen askerleri düşünün bir an, sevdiği vardı, evlenecekti, hayalleri.. Bitti gitti.. Niye?
Varsayalım, bir anda durdu bu savaş. Öpüşüp barışmak mümkün mü? Hadi ben öpüştüm, çocukları ölenler nasıl affedecek?

SEDA SAYAN: Çok Üzgünüm. 8 aslanımızı yitirdik. Yüce Allah bu mübarek günde bunları yapanları cezalandırsın. Şehitlerimizin ailelerine sabır. Başımız sağolsun. Çok üzgünüm.

GEVEZE: Yeter demiyor mu kimse ya!

ELİF GÜVENDİK: Hakkari’de 8 askerimiz Şehit, 9 da yaralı Allahım bitsin bu terör bu acı haberler. Allah’ım sabır versin bu kahramanlarımızın ailelerine.

MUSTAFA CECELİ: Askerimize kurşun yine yine yine. Yazık!

ZEYNEP DİZDAR: Gözümü açıyorum 8 şehit haberiyle uyanıyorum. Yeter artık bitirin artık şu terörü! Kahrolsun PKK!

ÖZGE UZUN: Ne kadar zor büyüyor insan evladı. Nasıl emekle, nasıl sevgiyle. 8 eve daha ateş düştü. Allah’ım sabırlar versin. Bitsin artık bu acı. Yazıktır, günahtır bu memleketin evlatlarına. Daha geçen sene bu zamanlar referandum turlarında o dağlarda güle oynaya seyahat ediyorduk.

HANDE KATİPOĞLU: Yine sehit! Yeter artık bir dur diyen yok mu?

PINAR ALTUĞ ATACAN: Yine mi! Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

REYHAN KARACA: Çukurca’da yine 8 şehit. Elleriniz kırılsın.

YAVUZ SEÇKİN: Omuzlarda gönderdiğimiz 8 kahraman askerimiz daha şehit olmuş. Şöyle yapıcaz böyle yapıcaz daha neyi bekliyorsunuz?

HİLAL CEBECİ: Şehit kardeşlerimizin Allah ailelerine sabır versin. Huzur içinde yatsınlar. Kötü insanların kalbine iyilik gelsin. Biz güçlü bir ülkeyiz.