Gündem
07 Tem 2011 14:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

VATAN KİTAP'TAN OKURA 8. YAŞ SÜRPRİZİ! SIR OLAN FOTOĞRAFLARDA NE VAR?

Sekizinci yaşını özel bir sayı ile kutlamaya hazırlanan Vatan Kitap, bu özel sayısının fotoğraf çekimlerini Adile Sultan Sarayı'nda gerçekleştirdi.

 İşte o çekimden bir kare ve özel sayının sürprizleri..

Sekiz yıldır yayımlanan ve yayımlandığı günden bu yana marka olmayı başaran, kitap ekleri arasında kendine bambaşka bir yol çizen Vatan Kitap sekiz yaşında.

Kitap eki bu özel günü için düzenli yazan yazarları ile özel bir fotoğraf çekimi yaparak kutladı. Albümlere, “yazar kataloglarına” girecek nitelikteki fotoğraflar cumartesiye kadar bir sır.  

Her yazarın “en sevdiği” kitabı kaleme aldığı bu özel sayıda kimler mi var? Hemen sayalım: Vatan Kitap’ın Yazı İşleri Müdürü: Buket Aşçı. “Osmanlı Sikkeleri Tarihi” isimli çalışması ile son derece zor bir işin altından kalkan, Haliç’i temizleyen adam olarak da anılan Atom Damalı. "Volkan'ın Romanı"nın yazarı Ahmet Tulgar. “Melekler Erkek Olur” romanı ile edebiyat dünyasını sarsan ve son olarak “Bir Eski Kocanın Öğleden Sonrası” romanı yayımlanan Hamdi Koç. Son romanı “Az” ile yine herkesi kendine hayran bırakan Hakan Günday. Vatan Kitap’ın tıp dünyasından transferi Ata Bozoklar. “Başkasını Seviyorum” isimli ilk romanı ile büyük başarı kazanan, NTV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özgüner. “Kuzey Yanım Ayaz Yanım” kitabının yazarı Fügen Ünal Şen. Türkiye’de polisiye dendiğinde akla ilk gelen isim, “İstanbul Hatırası” romanı ile çok satanlar listelerini alt üst etmiş isim Ahmet Ümit. Yine Vatan Kitap’ın başka bir sektörden, tiyatro dünyasından keşfi Levent Tülek. Gazeteci-yazar Mine Akverdi, gazeteci Kerem Çalışkan. Genç şairlerden Fırat Demir, yemek kitapları yazarı Aynur Tartan, Türkçe edebiyatın kıdemli ve çok satan yazarlarından Buket Uzuner.

Hemen bir de parantez açalım, Vatan Kitap bu özel sayısında ileride kitap olması planlanan bir de röportaj dizisine başlıyor. Medya ve yayın dünyasının nev-i şahsına münhasır ismi Sayım Çınar’ın yayıncılarla yapacağı köşenin adı: “Patronların Ofisi.” İlk röportaj ise Altın Kitaplar’la yapıldı. 

Vatan Kitap bu özel sayısının fotoğraf çekimlerini Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleştirdi. Burada bir araya gelen yazarları bir de sürpriz bekliyordu. Adiye Sultan Sarayı Borsa Restaurant’ın sahibi Rasim Özkanca’nın kendileri için bir sofra hazırlatmış, sekizinci yıl için bir ön kutlama yemeği gerçekleştirmişti. “Ön kutlama” diyoruz; çünkü çok yakında Vatan Kitap sekizinci yaşını yayıncılar, çevirmenler, yazarlar, gazeteciler ve dostlarıyla çok daha büyük bir organizasyonla kutlayacak.