Gündem
30 Eki 2023 22:55 Son Güncelleme: 31 Eki 2023 09:23

Varank ile Başarır Meclis'te fena kapıştı! "Bu tip çapsızların..."

TBMM Genel Kurulunda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank arasında 'çapsız' tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda, 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler sürüyor. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Bugün ülkemizin 12. Kalkınma Planı'nı Gazi Meclisimizde tartışırken, muhalefet partilerinin genel başkanları burada yoklar. CHP sıraları boş. Muhtemelen delegelerle oy için görüşmeler yapıyorlar. Hani parlamentoyu güçlendirecektiniz? Nerede genel başkanlarınız? Bırakın genel başkanı Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden CHP'nin grup başkanı bile yok" dedi.

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok şeyini eleştirebiliriz; ekonomiyi, adaleti, dış politikayı bu hale getirmesi üzücü ama en çok üzüldüğüm şey bu tip çapsızların bakan olması. Sen benim milletvekili arkadaşlarıma oy pazarlığı yapıyor diyemezsın. seviyesiz bir adamsın" ifadeleri üzerine tartışma yaşandı.

AK Parti milletvekilleri sıralara vurarak Başarır'a tepki gösterdi.

Yeniden söz alan Varank ise "Burada bir çapsız arıyorsan aynaya bakman gerekiyor. Ben şu anda bakan değilim, Bursalı hemşehrilerimizin şerefli oylarıyla seçilerek bu Meclis'e geldim, bu kürsüye çıktım. Sizin pazarlık yapmanız sadece pazarlıkta kalmıyor. Birbirinizi koridorlarda da yumrukladığınızı biz gazetelerden okuyoruz. Onun için siz kendinizle uğraşmaya devam edin. Sizin geçen hafta konuştuklarınızı ben bu kürsüden söylemeyeceğim. Cumhuriyetle ilgili söylediklerinizi ben bu kürsüden ifade etmeyeceğim." karşılığını verdi.