Gündem
10 Haz 2013 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

VALİ MUTLU O TWEETLERİ 12 GÜN SONRA NEDEN ATTI?

Dün Gezi Parkı direnişçilerini en çok şaşırtan Vali Mutlu'dan gelen twitler oldu. 'Binbir özür dilerim' diyen Vali 12 gün sonra o twitleri niye attı?

Taksim Gezi olaylarının başından beri suskun olan Vali Hüseyin Avni Mutlu dün şaşırtan twitleri ile gündem oldu.

İŞTE AVNİ MUTLU’NUN ATTIĞI O TWEETLER

Gezi Park direnişçilerine ’Aranızda olmak istiyorum" diyerek seslenen ve "Binbir özür dilerim" twiti ile şaşkınlığı daha artıran Vali, o mesajları niye yolladı?

Bu tutum değişikliğinin sebebi dün günboyu merak konusu oldu. Yanıt bugün Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’nin köşesinden geldi.

Çekirge’ye konuşan Hüseyin Avni Mutlu, 12 gün sonra Gezicilere attığı o sıcak twitlerin sebebini izah etti. Fatih Çekirge, Vali ile olan Gezi muhabbetini köşesinden şu satırlarla aktardı;

NASIL RAHAT UYURUM

"Sordum:
- Ne hissetiniz de sabaha karşı böyle bir açıklama yaptınız. Sanki bir pişmanlık var gibi açıklamanızda...
- Fatih Bey, günlerdir orada, çadırlarda, zorluklarda yaşayan, yatan o çocukları dinlemeden, anlamadan, onları hissetmeden nasıl rahat uyurum.
- Peki neden şimdi? Ne oldu? Nasıl karar verdiniz?
- Ben aslında günlerdir bunu kendi içimde tartışıyorum. İnsan başını yatağa koyunca huzurlu olmalı. Bu sabah uyandım. Kalktım. Uyku tutmuyor. Bir şehrin valisiyiz. Sorumluluklarımız var. İnsanları dinlemek zorundayız. Sonuçta beni tanıyanlar tanır. Önce insanlığımızın farkında olmalıyız. Ben hep böyle yaşadım... İstanbulluyu seviyorum. Bizim insanlarımızı seviyorum. Düşündüm ve kararı verdim. Oturdum yazdım.

MAKAMI TEHLİKEYE GİRMEDİ Mİ?

- Peki şimdi sizin bu kararınız merkezi otoriteyle bir sorun yaratmayacak mı? Bunu düşündünüz mü? Yani makamınız söz konusu...
- Bakın, o makamlar geçici. Ben bunca yıl insan için hizmet ettim. Vicdanınız rahat mı değil mi, siz ona bakın. Yoksa makam bugün var yarın yok. Ben kendi içimde, ruhumda günlerdir düşündüm. O gençleri, o insanları anlamadan olur mu? Orada günlerdir bir şeyi anlatmaya çalışıyorlar. O çocuklar şiddet yapmıyor.