Magazin
26 Oca 2012 12:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:16

VAHİDE GÖRDÜM'DEN ACI İTİRAF! ÖLEBİLİRİM ACI ÇEKMEYEYİM!

Tiyatro oyuncusu Altan Gördüm kanser tedavisi gören eşi Vahide Gördüm'le yaşadıklarını anlattı.

Gördüm, “Erken teşhis büyük şanstı” dedi. Başarılı oyuncu Altan Gördüm, eşi Vahide Gördüm’ün durumunu ve hastalığı ilk öğrendiğinde neler yaşadığını BUGÜN’e anlattı. Gördüm, eşinin moralinin beklenilenden daha yüksek olduğunu belirtirken “28 Şubat’ta tedavisi bitecek. Vahide’nin durum uilk teşhiste bu kadar ciddi değildi. Ciddiyeti ameliyatta ortaya çıktı. Ama tedavi iyi gidiyor. Son dört kemoterapi ilacı var. Onlar biraz ağır, ancak radyoterapiden sonra inşallah sağlığına kavuşacak” dedi.

‘Prostatım var’ dedim

Eşine kanser teşhisi konulduğu zaman ne yapacağını bilemediğini vurgulayan Gördüm, o günü şöyle anlattı: “20 Eylül’de check-up yaptırıyorduk. Bir anda içim daraldı, kapının önüne çıktım. Kızım geldi, ‘Baba doktorlar çağırıyor seni’ dedi. Bir film karesindeymişsin gibi düşünüyorsun kendini. 3 doktor, bana ‘Eşinizde beklemediğiniz bir şeyle karşılaştık. Bir kanserli hücre, bir tümör. Erken evrede yakaladığımıza inanıyoruz. Siz uygun bir dille söylersiniz’ dediler. Hemen söyleyemedim. Bende prostat varmış dedim.”

‘Biz bunu aşarız’

Altan Gördüm eşine kanser olduğunu söylerken yaşadıklarını ise şu sözlerledile getirdi: “Vahide ve kanal yöneticisi bir arkadaşımla oturuyorduk. Arkadaşımız gittikten sonra Vahide sordu ‘Hayrola’ diye. Ben de ‘Hayatım durum bu ama biz bunu aşarız’dedim. Daha sonra doktora gittik. Ameliyatta koltuk altına sıçradığı anlaşıldı.”

VAHİDE GÖRDÜM: ÖLEBİLİRİM ACI ÇEKMEYEYİM

Altan Gördüm, aradan bir ay geçtikten sonra eşine “İlk haberi duyduğunda ne hissettin” diye sorduğunu belirterek şunları söyledi: “Vahide bana, ‘Kızım Alize’yi düşündüm. Ölebilirim de. Her zaman insan yakınlarını düşünüyor. Benden sonra ne olacaklar. İkinci aşamada da çekersem ve çektirirsem ne yaparım diye düşünüyorsun. Tabii ki her canlı ölümü tadacaktır ama çekmeyeyim, kimseye de çektirmeyeyim’ dedi. Ben de ‘Bu hastalığı aşmalıyız ve aşacağız, çünkü daha yapacak işlerimiz var’ dedim.”

Hastane kuracağız

Büyük bir arazi satın aldık. Ankara’da iki yüz yataklı onkoloji hastanesi yaptıracağız. Biz zaten dört beş yıldır gücümüz oldukça LÖSEV’e yardımda bulunuyorduk. Ben ve arkadaşlarım bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şimdi devletten yardım almadan bir kampanya başlatacağız. Ankara’da iki yüz yataklı, VIP katı olan bir onkoloji hastanesi yaptıracağız. Hedefimiz bu. Bu aşağı yukarı elli küsur milyon dolara mal olacak bir şey.

Bu kalp sizi unutur mu?

Yakın çevremden değil ama hiç ummadığımız uzak çevremizden destekler geldi. Mesela yolda yürüyorum, esnaf “Yenge nasıl? Sizin için her akşam dua ediyoruz” diyor. Bir yabancı kadın internetten mesaj atmış. ‘Ukrayna’da Vahide Hanım’a mum yakıp dua ediyoruz’ diyor. Türkiye’nin her yerinden paketler geliyor. Çevremizden tanımadığımız bir mesaj aldık: “Altan Bey hiç tanışmadık ama ben sizleri çok severim. Ne olur samimiyetime güvenin, evinize gelirim işlerinizi yaparım, eşinize destek olurum Seren Serengil...” Bir gün yine bir telefonda ses “Merhaba Altan Gördüm’le mi görüşüyorum, ben Emel Sayın ne olur Vahide’mi benim için öpün, ben onu çok seviyorum” diyor. Mesajlaşıyorlar hâlâ. Erol Evgin de aynı şekilde. Vahide’nin kanser olduğunu duyduktan sonra Hülya Avşar, Seda Sayan, Nilüfer de kontrole gitti. Şimdi Nilüfer ile çok yakın arkadaş oldular. Çok insanın hayatını kurtardık. 

Bugün