Televizyon
28 Kas 2011 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

VADİ'NİN SAVCISI NASIL TWITTER MAĞDURU OLDU?

Türkiye'de twitter üzerinden hakaret ve tehdit suçları hızla artıyor. Vadi'nin savcısı da Twitter mağduru...

2 yıllık süreçte, İstanbul polisi 217 ayrı twitter olayı ile ilgili işlem yaparken, son kurban Kurtlar Vadisi dizisinde savcıyı canlandıran Ayşe Çiğdem Batur oldu
Vatan gazetesinden Mehmet Ali Demir'in haberine göre Türkiye'de son dönemde Erol Köse'nin hesabı üzerinden yorum yaptığı ünlülerden Şahan Gökbakar, Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Hülya Avşar, Seda Sayan ve Şehrazat , savcılığa yaptıkları şikayetin ardından Asayiş Şube Bilişim Suçlarla Mücadele Büro polisine ifade verdi.

Şikayetlerle ilgili inceleme başlatan Asayiş Şube Bilişim Suçlarla Mücadele Bürosu polisinin elindeki veriler ise ünlülerin yanı sıra vatandaşlardan da gelen şikayet oranlarının arttığını gösteriyor. Twitter şikayetine İlk olarak 2010 haziran ayında öğrencilerin öğretmenleri hakkında hakaret içeren yorumları paylaştığı dosyayı inceleyerek başlayan polis son iki yılda toplam 217 Twitter dosyasını inceledi. 176 dosyanın çoğunluğuna TCK 125'ncu maddede yer alan "Bir kimsenin onur şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte bir fiil veya olgu isnat eden yakıştırmada bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur şeref ve saygınlığına saldırmak" suçundan işlem yapıldı.

Savcı da mağdur

Kurtlar Vadisi dizisinde savcı karakterini canlandıran Ayşe Çiğdem Batur da Twitter mağdurları arasına katıldı. Twitter üzerinden Batur'a cinsel ve hakaret içerikli masjlar gönderen bir kullanıcı, güzel oyuncunun kabusu haline geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Başkanlığı'na gelen Batur, kişi haklarına hakaret suçlamasıyla şikayetçi oldu. Polis Batur'a cinsel içerikli mesajlar gönderen şüpheliyi arıyor.